Архів
П’ятниця,
7 серпня 2020 року

№ 59 (19807)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Втручання РФ триває

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в районі проведення Операції об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Про це у ранковому зведенні за четвер, 6 серпня, повідомили у пресцентрі штабу ООС. Утім, окремі провокації з боку противника таки фіксуються. Так, у середу, 5 серпня, збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. «Ворожу провокацію з підствольного гранатомета відзначено у районі населеного пункту Шуми. Неприцільні постріли не несли загрози, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», — поінформували у штабі і додали, що серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень немає.

Тим часом у Міноборони України наголосили, що Росія продовжує постачати на тимчасово окуповану територію озброєння та інше військове майно. «Протягом минулого тижня до з’єднань і частин 1-го (м. Донецьк) та 2-го (м. Луганськ) армійських корпусів окупаційних військ доставлено не менш як 10 одиниць бойової броньованої техніки, до 30 вантажівок зі стрілецькою зброєю і боєприпасами та близько однієї тисячі тонн пального», — зазначили у відомстві. Крім того, зафіксовано прибуття найманців — громадян РФ для комплектування особовим складом російських окупаційних військ.

Загалом на сьогодні в ОРДЛО перебувають близько 2300 російських військових. Таку інформацію озвучив імовірний новий посол США в Україні Кіт Дейтон (для офіційного призначення має пройти процедуру узгодження в сенаті). За його словами, Росія передала сепаратистам «понад 400 танків, 700 одиниць колісної артилерії, гаубиці, безпілотники, артилерію ППО, стрілецьку зброю тощо». Дипломат також заявив, що бойовиків «насправді очолюють і супроводжують російські військові».

Нічого нового, в принципі, не сказав. Але така заява може свідчити про бажання Вашингтона зайняти активнішу позицію у «розрулюванні» конфлікту на Донбасі. Якщо так — невдовзі побачимо.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безкоштовно за направленням
Читати
Поштомашини поїхали країною
Читати
Безпека для Свята знань
Читати
У НААН проблеми
Читати
Вихід продовжується
Читати
Обіцяють доступ до вакцини
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове