Архів
П’ятниця,
7 серпня 2020 року

№ 59 (19807)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

Повна кравчучка страху

Олексій ЯРОВИЙ.

ВСІ мітинги проти капітуляції, на які збираються опоненти нинішнього «зеленого» режиму, аби захистити армію чи мову, підтримати кинутих за ґрати волонтерів, закінчуються почуттям виконаного обов’язку і сподіванням, що влада злякалася і від чогось відступила. Насправді ж це тільки ілюзія страху, яку продукує група ілюзіоністів при владі.

На ділі остання вперто і тупо йде до власної мети: підвести Україну під максимальний уплив РФ, а згодом у її імперське підданство. Це вигідно найперше олігархам, бізнес яких пов’язаний із розпилюванням бюджету й ефесбешно-державним бізнесом агресивних сусідів. У Європі вони можуть купувати лише найдорожчу нерухомість, а не конкурувати. З росіянами ж потрібно не конкурувати, а вміти домовлятися про бариші. Заради великого гендля можна наступити й власному страхові на горло, як казав класик, купити мотузку, на якій тебе колись повісять.

Про те, що нинішня влада не боїться протестів, свідчать призначення колишнього секретаря з ідеології КПУ, експрезидента України Кравчука, при якому ми позбулися ядерної зброї, одного з найбільших у світі торгових флотів та інших важливих речей, які мали на початку становлення Української держави. Ну і кадебіста на додачу, адже дійти до таких верхів, не співробітничаючи зі спецслужбою, тоді було неможливо. Тісні взаємини з Медведчуком і залежність від нього ще з часів СДПУ(о), а потім антиющенківська кампанія «Не так!» цьому підтвердження. Призначення Кравчука керівником делегації тристоронньої контакт-ної групи в Мінську означає, що Єрмаку і компанії, що рулить країною, плювати на всі погрози і протести.

Про це вони давно відверто говорять. Спочатку запропонували ввести до тристоронньої контакт-ної групи представників ОРДЛО. Були мітинги, протести. І що? Офіційно таку групу заперечили. Але коли працюють фокусники, то вони роблять маніпуляції руками, аби відвернути від іншого: що Росія вже не головний винуватець конфлікту, а спостерігач, який, за словами прессекретаря Путіна, не може гарантувати припинення вогню. Про це він заявив після оголошення останнього «всеохоплюючого перемир’я».

Якби вони боялися, то адвокат Януковича не очолював би ДБР, не фальсифікувалися б справи проти Ріфмастера і волонтерів. Не був би радником прокурора Венедіктової «регіонал» Піскун, не керував би судами Андрій Портнов.

Ілюзія страху — це продукт, створений «95 кварталом», який добре сприймається в середовищі опонентів. Помітингували і розійшлися з відчуттям виконаного обов’язку, що налякали «зелену» владу. А остання — це також ілюзія, реально влада в олігархів. У деяких із них руки по лікті в крові, тож вони майже нічого не бояться. Тим паче що відповідальність юридично лежить не на них, а на керованому ними Президентові. А країна як падала у чорну прірву, так і падає…

Втім, чого ми в’їлися в Кравчука? Хіба він, згідно з Конституцією, формує зовнішню політику, як преЗЕдент, чи втілює її, як Кулеба? Це дресирований Медведчуком папуга на службі в нинішніх керманичів і агентів на кшталт Єрмака. Він там для того, щоб нівелювати вину справжніх винуватців. У разі чого — Кравчук же, мовляв, усе підписав.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безкоштовно за направленням
Читати
Поштомашини поїхали країною
Читати
Безпека для Свята знань
Читати
У НААН проблеми
Читати
Вихід продовжується
Читати
Обіцяють доступ до вакцини
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове