Архів
Вівторок,
4 серпня 2020 року

№ 58 (19806)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень
  Версія для друку          На головну
  • Краєзнавство

У району — своя лоція

Василь ПІДДУБНЯК.

«НОВОВОРОНЦОВЩИНА — перлина України» — так називається перша у Північному Причорномор’ї довідково-краєзнавча енциклопедія, присвячена одному району. Видання обсягом понад 400 сторінок, яке містить більш як 600 статей і 1400 ілюстрацій, претендує на занесення у Книгу рекордів нашої держави.

Автор видання, член національних спілок письменників і журналістів України Микола Гурепко, тривалий час ретельно збирав документальні матеріали, що стосуються минулого унікального краю. На околицях Нововоронцовки виявлені рештки скіфських поселень, а біля села Золота Балка — городище і могильник. Поселення VIII—IX століть знайдені також поблизу села Дудчани. На берегах Дніпра будували зимівники запорозькі козаки…

— Нововоронцовщина — справді чудесний край! — каже укладач енциклопедії Микола Гурепко, уродженець Буковини, котрий став літописцем степової вольниці. — Українці, а з ними росіяни, молдавани, білоруси, представники інших національностей примножують матеріальні і духовні багатства, знають справжню ціну хлібові і пісні, як мовиться. Сотні конкретних постатей наших сучасників постають із розділів книги «Люди, окрилені працею», «Нововоронцовка», «Біляївка», «Гаврилівка», «Осокорівка», «Дудчани» та інших.

Об’ємисте і ошатне видання, що з’явилося на світ у Херсонській міській друкарні, розраховане на масового читача, усіх, хто не байдужий до історії сивої давнини і не менш революційної сучасності.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обираємо постачальника
Читати
Країна у «смартфоні», а села — ні
Читати
Ще й поліомієліт
Читати
Вічна пам’ять воїну
Читати
«Зонований» карантин
Читати
Україна — у вогні
Читати
Служитимуть Батьківщині
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове