Архів
Вівторок,
4 серпня 2020 року

№ 58 (19806)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Схеми все ті ж

Маргарита СИТНИК.

На Сумщині троє літніх людей — жінка і чоловік із Конотопа та жителька обласного центру — постраждали внаслідок шахрайства.

77-РІЧНІЙ жительці Конотопа зателефонував «син», котрий буцімто потрапив у ДТП і потребує грошей на лікування, за якими приїде його «товариш». Схвильована і розгублена жінка віддала 12 тис. грн і 600 доларів. Лише потім зв’язалася зі справжнім сином, у якого, звісно, було все гаразд. У Сумах 88-річній бабусі зателефонував «лікар» і повідомив, що у ДТП постраждав її зять. «Кур’єр», котрий прибув незабаром, забрав 7000 грн — усе, що було у старенької у сховку. Родич виявився живий-здоровий. Поліція порушила кримінальні провадження за статтею 190-ю Кримінального кодексу — «Шахрайство».

85-річного жителя Конотопа ошукала жінка, котра представилася працівницею служби енергозбуту. Шахрайка попросила доступ до електролічильників, зайшла до помешкання, люб’язно поговорила і викрала всі заощадження (близько 60 тис. грн). Порушено кримінальне провадження за ч. 1-ю ст. 185-ї Кримінального кодексу («Крадіжка»).

Обидві схеми шахрайства добре відомі, втім, люди продовжують на них вестися. Тож правоохоронці вкотре нагадують: якщо вам телефонують невідомі і починають розповідати про потерпілих родичів, котрим негайно потрібні гроші, покладіть слухавку і зв’яжіться з рідними. Обов’язково запитуйте в кожного несподіваного візитера із різних служб посвідчення особи і тільки після підтвердження його повноважень вирішуйте, впускати в домівку чи ні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обираємо постачальника
Читати
Країна у «смартфоні», а села — ні
Читати
Ще й поліомієліт
Читати
Вічна пам’ять воїну
Читати
«Зонований» карантин
Читати
Україна — у вогні
Читати
Служитимуть Батьківщині
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове