Архів
Вівторок,
4 серпня 2020 року

№ 58 (19806)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Не всі витримують «тишу»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВЧОРА, 3 липня, минув перший тиждень запровадженого на Донбасі з опівночі 27 липня режиму повного і всеосяжного припинення вогню.

Протягом цього часу, повідомили у пресцентрі штабу ООС, бойовики здійснили 14 поодиноких неприцільних обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил із метою спровокувати українських військових відкрити вогонь у відповідь, а відтак звинуватити Україну у зриві домовленостей. У штабі наголосили, що українські військовослужбовці на провокативні дії противника вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає.

Водночас у суботу, 1 серпня, двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил були травмовані. Один воїн дістав осколкові поранення, зачепивши ногою невідомий вибуховий пристрій, а другий травмував руку на одному з опорних пунктів. Командири військової частини і робоча група військової служби правопорядку з’ясовували обставини на місцях.

Що ж до втрат на Сході України до початку перемир’я — з 1-го по 26 липня — у штабі Операції зазначили: «Ворог зазнав безповоротних втрат, які становили 61 особу (46 із яких бойові) і 54 поранені та травмовані (40 із яких бойові). Крім цього, наші воїни знищили 12 одиниць ворожого озброєння і військової техніки». Втрати Об’єднаних сил за цей період — семеро загиблих та 45 поранених і травмованих.

Із настанням повного і всеосяжного режиму припинення вогню (з 27 липня. — Ред.) противник зазнав утрат померлими — три особи і травмованими — чотири. «Це сталося внаслідок необережного поводження зі зброєю, вживання алкоголю і наркотичних речовин, спроб самогубства тощо», — інформували у штабі і додали, що вживання алкоголю і наркотиків «у них стає нормою, і їхні ватажки втрачають контроль над підлеглими».

Про те, що в умовах відсутності бойових дій бойовики тотально спиваються, засвідчив і український патріот із окупованої Горлівки, який дописує у соцмережах під ніком «E-3 AWACS…»: «Тиждень без війни. Орки бухають по располагам (місцях розташування. — Ред.), командири не знають, що робити. Поки що позбавляють «увольнітельних» і кидають «на підвали». Але всіх же не перекидаєш…»

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обираємо постачальника
Читати
Країна у «смартфоні», а села — ні
Читати
Ще й поліомієліт
Читати
Вічна пам’ять воїну
Читати
«Зонований» карантин
Читати
Україна — у вогні
Читати
Служитимуть Батьківщині
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове