Архів
П’ятниця,
31 липня 2020 року

№ 57 (19805)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Проти капітуляції, а не миру

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Починаючи з першої хвилини понеділка на сході обабіч лінії розмежування мало настати «всеосяжне припинення вогню». Протести противників цього «миру від Зеленського» ідбулись у Харкові, Києві та багатьох містах України.

ОЛІГАРХІЧНІ ЗМІ, подаючи репортажі про подію, не забувають вставити у них кілька обов’язкових слів для задурманення мізків. Наприклад, такі: «На Банкову, під Офіс президента прийшли прихильники Порошенка…». Як кажуть, і не збрехали, але й всієї правди не сказали. Так, прибічники експрезидента справді були на тих протестах, утім, не тільки вони.

Ось, приміром, ВО «Свобода». Який це прибічник Петра Олексійовича? Швидше, ситуативний союзник. Буває, вони доєднуються до акцій «Європейської солідарності», коли це стосується національних інтересів, а частіше критикують і експрезидента, і його силу. Сьогодні вони разом під Офісом президента в Києві, біля стін Харківської ОДА… А поруч люди, які ні з якою політичною силою себе не ототожнюють.

То що ж сталося такого, що вони вирішили висловити свій протест? Невже вони проти миру, на вівтар якого, як то кажуть, кладе життя наш стомлений Президент, який примудрився побачити бажання того миру навіть в очах Путіна?

Та не противники вони перемир’я чи миру. Бо яка ж притомна людина хоче того, щоб її співгромадяни гинули на війні?

— Ми проти капітуляції, яка подається під соусом миру, — каже громадський активіст із Харкова Володимир Чистілін.

Свою точку зору на нинішнє, як його назвали, «всеосяжне перемир’я» в Харкові висловили представники спілки ветеранів АТО. Вони зауважили, що в ньому передбачена, крім інших пунктів, ще й повна заборона на будь-які розвідувальні дії і використання дронів. Це ж, мовляв, як: із того боку росіяни можуть робити що заманеться, а ти сиди, як сліпа курка, в окопі й терпи? Бо як без розвідки? Нашим за порушення ще й погрожують відповідальністю.

— Війна в голові керівництва держави давно закінчилася, але ж у реальному житті вона триває, — каже учасник мітингу, один із лідерів мережі «Опора» Сергій Петров, — і тому заборона військовим на захист свого життя — це державна зрада.

Керівник волонтерської групи «Сестри Милосердя» Ярина Чаговець, через руки якої за шість років війни пройшли сотні поранених, упевнена, що керманичам РФ вірити не можна. Тим паче що Росія це вже підтвердила заявою прессекретаря Путіна Пєскова, що вони не є стороною конфлікту і не гарантують дотримання домовленостей. Іще один доказ — порушення режиму тиші, що відбулося одразу після настання «всеосяжного перемир’я».

— Потрібно перестати роззброювати армію, повернути розвідку, снайперів на передові позиції, — каже пані Ярина. — Народ захищатиме своє військо всіма силами. Треба опонувати Путіну, а не боятися його.

За словами ветеранів, це перемир’я відбувається на тлі приведення у РФ з 18.07.2020 р. у повну бойову готовність військових підрозділів у Західних і Південних військових округах, розташованих на кордоні з Україною. На їхню думку, у разі загострення ситуації на фронті та виникнення небезпеки вторгнення на територію України збройних сил РФ Володимир Зеленський повинен залишити свою посаду й передати на законних засадах владу військовим.

До речі, нинішній протест за останні місяці виявився найчисельнішим. Окрім того, люди все менше говорять, що Президент щось там не розуміє, що він недосвідчений, а висловлюються, що це цілеспрямована й обдумана політика… За рік міг же чоловік, який має такі можливості, розібратися. Отож усе частіше чулося слово «геть!».

На фото автора: у Харкові протестують проти капітуляції.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють, що все буде на місці
Читати
Смерть наздогнала не в бою
Читати
За «цікавими цінами»
Читати
Входить — і виходить
Читати
Не встигають
Читати
Кінець «епохи бідності» відкладається
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове