Архів
Вівторок,
28 липня 2020 року

№ 56 (19804)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Токіо чекає олімпійців

Микола МОТОРНИЙ.

Олімпіада-2020. Під час віртуальної сесії Міжнародного олімпійського комітету Токіо-2020 було оголошено, що всі об’єкти, призначені для Ігор 2020 року, збережені на наступний рік, і підтверджено розклад спортивних змагань. Президент Оргкомітету Йоширо Морі та його генеральний директор Тоширо Муто повідомили, що всі 43 місця проведення змагань, Олімпійське селище, Міжнародний центр мовлення і Головний пресцентр використовуватимуться для Олімпійських ігор 2021-го.

Крім того, оскільки велика частина світу продовжує стикатися з невизначеністю пандемії COVID, «Цільова група для всіх партнерів», до якої входять експерти з ВООЗ і місцевих органів влади Японії, продовжує консультувати організаторів Ігор. Розробляються заходи з протидії коронавірусу. Головним пріоритетом залишається збереження здоров’я всіх учасників Олімпійських ігор.

Веслування. Відбувся відкритий Кубок Черкаської області з веслування на байдарках і каное на приз від олімпійського чемпіона Андрія Хіміча. Ці змагання є традиційними і щорічними. Цього разу вперше приймало естафету місто Умань. Турнір відбувся під патронатом НОК України.

Учасниками дводенних запливів стали спортсмени з Черкас, Сміли й Умані. У перший день за нагороди змагалися веслувальники всіх вікових категорій, на байдарках та каное-одиночках, наступного дня — на двійках. Найкращих визначали серед категорій «юнаки — юніорки», «хлопці — дівчата», «чоловіки — жінки» на дистанціях 200, 500 і 1000 метрів.

Головний приз змагань — кубок — виборов черкащанин Олексій Фідрус, котрий переміг на дистанції 1000 метрів на каное-одиночці. Турнір Андрія Хіміча став відбірковим етапом напередодні чемпіонатів України, які відбудуться наприкінці липня — на початку серпня в Дніпрі.

Футбол. «Динамо» дізналося імена потенційних суперників у кваліфікації Ліги чемпіонів. Ними можуть стати сім команд: «Рапід» (Відень, Австрія), «Ренн» (Франція), ПАОК (Салоніки, Греція), АЗ (Алкмар, Нідерланди), «Локомотива» (Загреб, Хорватія), «Вікторія» (Плзень, Чехія) і «Трабзонспор» (Туреччина). З перерахованого вище списку лише «Ренн» гарантував собі участь у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів, іншим командам необхідно задля цього подолати додатковий раунд кваліфікації.

Жеребкування третього раунду кваліфікації заплановане на 31 серпня. Матчі цього етапу триватимуть в один раунд і будуть розбиті на два ігрові дні — 15 і 16 вересня.

* * *

Перед матчами Ліги націй збірна України проведе збір в Харкові, який стартує 25 серпня, перший матч у Лізі націй — 3 вересня проти Швейцарії. Швидше за все, перший тур УПЛ відбудеться 22 серпня. А 25 серпня в Києві стартує матч за Суперкубок України між «Шахтарем» і «Динамо». У цей же день футболісти збірної почнуть з’їжджатися до Харкова, а гравці «Шахтаря» і «Динамо» прибудуть на місце збору 26 серпня. Нагадаємо, 3 вересня у Львові збірна України прийме Швейцарію в матчі Ліги націй, а 6 вересня зіграє в гостях проти Іспанії.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
В Одесі — надзвичайна ситуація
Читати
Стабільно напружено
Читати
Врятували заблукалих
Читати
Євросоюз проти
Читати
Проголосувати стане простіше
Читати
Дороги замість медицини?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове