Архів
Вівторок,
28 липня 2020 року

№ 56 (19804)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Візьміть до уваги

Табличка — річ потрібна

Підготувала

Марина БІЛИК.

Із червня власників будинків штрафуватимуть за відсутність адресної таблички — таке повідомлення нещодавно з’явилося в інформ-просторі і неабияк налякало українців. Та згодом з’ясувалося, що уряд не надсилав місцевим органам влади такої вимоги.

ПЕРЕПОЛОХ зчинився через неправильне трактування допису в соцмережі старости кількох сіл Новоолександрівської громади на Дніпропетровщині Андрія Пінчука. Він 14 травня подякував односельцям за замовлення/відновлення табличок і нагадав, що з 1 червня за їхню відсутність штрафуватимуть. Саме цього дня сплив річний термін, який пан Андрій як староста встановив для наведення ладу в селах. Адже таблички потрібні для «швидкої», поліції, пожежників — за екстреної ситуації дорога кожна хвилина, яку можуть змарнувати, шукаючи непідписану хату. Хто не мав табличок, тим централізовано замовили, а штрафом пригрозили людям, які за рік їх так і не встановили. Тобто це стосувалося лише тих сіл, де старостує Андрій Пінчук, а не всієї країни.

Хоча інформація про повсюдні штрафи виявилася перекрученою, адресна табличка — річ потрібна, і чинним законодавством таки передбачена відповідальність за її відсутність. Юристи пояснюють: штраф можуть накласти, якщо вимога щодо її наявності зазначена в місцевих правилах благоустрою. Відповідальність за їх порушення передбачена статтею 152-ю КУпАП. Для домовласників розмір штрафу становить від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340—1360 грн), для посадових осіб — від 50 до 100 (850—1700 грн). Виявляти порушення і складати відповідні протоколи мають право працівники Національної та муніципальної поліції, інспекції з благоустрою, члени громадських формувань з охорони правопорядку. Штрафи накладають адміністративні комісії, що діють при виконавчих органах місцевих рад, або самі органи.

У правилах благоустрою населеного пункту, де ви проживаєте, зазначено, яка інформація повинна бути на табличці. Наприклад, десь потрібно встановлювати покажчик із назвою вулиці та номером на кожному будинку, а десь адресну табличку з назвою вулиці розміщують на розі, а будівлі тільки нумерують.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
В Одесі — надзвичайна ситуація
Читати
Стабільно напружено
Читати
Врятували заблукалих
Читати
Євросоюз проти
Читати
Проголосувати стане простіше
Читати
Дороги замість медицини?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове