Архів
Вівторок,
28 липня 2020 року

№ 56 (19804)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Профілактика загострення цукрового діабету

Лариса КИСЛА, травознай.

ЗМІШАТИ три столові ложки чорної смородини, 2,5 столової ложки листя травневої шипшини, 1,5 столової ложки квіток календули й столову ложку листя берези білої. Дві столові ложки збору залити 300 мл окропу. Закрити й настоювати 20 хвилин. Випити за два рази до обіду. Після обіду знову заварити і також випити за два рази.

Ще декілька рецептів:

1-2 квітучі гілочки приворотню звичайного (манжетки) залити склянкою окропу, настояти 15—20 хвилин, пити по склянці тричі на день протягом двох-трьох місяців. Коли цукор у крові нормалізується, пити час від часу; склянку насіння соняшнику промити й у великому (від трьох до п’яти літрів) термосі залити окропом. Настояти ніч, затим перецідити й цю водичку пити протягом дня, скільки захочеться. Але жодної іншої рідини — ні чаю, ні молока, ні компоту — при цьому не вживати. І так тиждень. Щодня робити свіжий настій. На восьмий аналіз покаже, що цукор у нормі;

3 столові ложки осикової кори залити літром окропу, тримати на слабкому вогні 10 хвилин, настояти годину. Випивати 700 мл відвару на день. Щодня готувати свіжий відвар. Курс — три-чотири тижні.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове