Архів
Вівторок,
28 липня 2020 року

№ 56 (19804)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Iнгаляція із содою і часником

Вадим КРАЙЧАК, пульмонолог.

ЦЮ ПРОЦЕДУРУ успішно застосовують у разі бронхіту, запалення легень, ангіни.

Обчистити й нарізати шість зубчиків часнику. Закип’ятити склянку води в невеличкій каструльці, вкинути туди часник, зменшивши вогонь до мінімуму. Тримати на слабкому вогні не більш як п’ять хвилин. Потім поставити каструльку на стіл, накритися ковдрою і нахилитися над відваром так, щоб пара ніде не виходила, відкрити кришку й кинути туди чайну ложку соди. Інгаляція готова.

Відразу глибоко вдихати не треба, можна дуже закашлятися. Коли звикнете до пари, починайте дихати навперемін: двічі-тричі вдих через ніс, затим повільний видих через рот; двічі-тричі повільно вдихати через рот — видих через ніс.

Дихайте, поки зберігається тепло. Затим, не відкидаючи ковдри, витріть обличчя, а знявши її, зав’яжіть теплу хустину й хутко до ліжка!

Ефект процедури зводиться до дезінфекційної та очисної дії суміші. Дихати випарами часнику із содою можна двічі-тричі на день.

Як наслідок — відходить мокротиння, стан поліпшується. За 2-3 дні нормалізується температура. Якщо хвороба задавнена, для помітного поліпшення потрібно днів 10.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове