Архів
П’ятниця,
24 липня 2020 року

№ 55 (19803)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Добра справа

Галичани ярмаркують

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

м. Львів.

Засновниця фермерського господарства «Західний равлик» Ірина Юськевич пропонує різноманітні страви зі слимаків.

Днями у Львові знаменита площа Ринок повністю відповідала своїй назві — фермери, що прибули з усієї області, представляли та продавали тут свою продукцію.

КІЛЬКА сортів козячого сиру, м’ясо птиці пропонували дві Катерини — Лісова та Ільків, котрі тримають ферму в селі Тухля Турківського району. Перепілок та перепелині яйця привіз із Жовківського району Петро Федина, коропів і стерлядь — Олег Габуда із Пустомитівського. Андрій Калиняк зі Старосамбірського району розклав перед відвідувачами різноманітне зело, салати, кабачки, огірки.

Михайло Кубара з Мостиського торгував абрикосами та персиками. Вирощуванням цих нетрадиційних для регіону фруктів чоловік займається давно. Перший сад заклав 2003 року, а тепер плантації його плодових дерев займають 20 гектарів, вісім із яких — під персиковими. У середньому за сезон з одного гектара фермер отримує від 20 до 30 тонн цих солодких соковитих плодів.

Вибір на ярмарку був великий. Окрім городини, фруктів, м’ясо-молочної продукції, — свіжі та сушені ягоди, варення, сиропи і солодкі пасти, мед та інші товари бджільництва, домашні соки і вино, харчові напівфабрикати… Свою поки що незвичну для українців продукцію пропонувала равликова ферма.

Торгівля вирувала! І не дивно, адже все було свіжим, апетитним, до того ж за нижчими, ніж у супермаркетах, цінами. І це зрозуміло, бо торгувати на площу Ринок допускалися лише виробники.

Подібні щотижневі сільськогосподарські ярмарки — звичне явище для європейських міст. В Україні кілька років тому їх започаткували у столиці та деяких обласних центрах. А ось для Львова це стало прем’єрою. І дуже успішною! Задоволені і продавці, і містяни. А для гостей обласного центру, які не тільки покуштували місцевих смаколиків, а й занурились у неповторну атмосферу галицького ярмаркування, різноманіття домашніх наїдків на ятках і все інше стало справжнім сюрпризом від міста Лева.

Словом, початок зроблено. У період карантину локальні виробники дуже потребують підтримки. Тому організатори ярмарку — Львівська мерія і ТзОВ «Львівські ярмарки», а також сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська Країна» сподіваються, що це допомагатиме їм пережити складні часи. Фермерський ярмарок вируватиме віднині щосуботи. Наразі до осені, а там видно буде.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Промисловості непереливки
Читати
Галузі — міністерство
Читати
За новими правилами
Читати
«Під контролем» без контролю
Читати
Газ подорожчав
Читати
Карантин до кінця
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове