Архів
П’ятниця,
24 липня 2020 року

№ 55 (19803)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

«Сокіл» повертається?

Микола МОТОРНИЙ.

Хокей. Українська хокейна ліга розпочала формування складу учасників п’ятого ювілейного сезону-2020/2021. До виступів у новому чемпіонаті України може повернутися київський клуб «Сокіл», який востаннє грав у національній першості у сезоні-2013/2014. Крім участі в національному чемпіонаті шести діючих клубів («Білий Барс», МХК «Динамо», «Дніпро», «Донбас», «Кременчук», «Крижані Вовки»), ліга веде переговори з ініціативними групами з Дніпра («Динамо»), Кривого Рогу («Кривбас»), Києва (МХК «Сокіл»), а також з Одеси та Маріуполя.

Нагадаємо, найіменитіший хокейний клуб України «Сокіл» є 12-разовим чемпіоном нашої країни, дворазовим переможцем Східноєвропейської хокейної ліги, бронзовим призером чемпіонату СРСР 1985 року.

Футбол. Кубок України серед аматорів. Сезон-2019-2020. Фінал. Перший матч. «Олімпія» (с. Савинці Миргородського району Полтавщини) — «Вікторія» (смт Миколаївка Білопільського району Сумщини) — 1:1. Повторний поєдинок відбудеться 29 липня.

* * *

ФК «Динамо» (Київ) звільнив головного тренера Олексія Михайличенка і його асистентів Вадима Євтушенка, Сергія Федорова, Михайла Михайлова. До нового сезону столичний клуб готуватиме інший тренерський штаб.

Нині динамівські футболісти перебувають у відпустці, з якої повернуться 30 липня. Підготовку до нового сезону столична команда проведе на клубній навчально-тренувальній базі у Кончі-Заспі неподалік Києва. Тренувальний збір триватиме майже три тижні. Початок сезону-2020/2021 в УПЛ попередньо запланований на 22 серпня, але цю дату ще має затвердити виконкомом УАФ.

* * *

Став відомий графік старту українських клубів у єврокубках наступного сезону. Українську асоціацію футболу на міжнародній арені представлятимуть п’ять клубів. Так, донецький «Шахтар» у ранзі переможця Прем’єр-ліги має путівку до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, київське «Динамо», яке здобуло срібні нагороди, — до третього кваліфікаційного раунду. Киянам для потрапляння до основної сітки необхідно буде здолати опір двох суперників. У разі невдачі на будь-якій стадії «біло-сині» автоматично перейдуть до групового раунду Ліги Європи.

У Лізі Європи Україну представлятимуть три клуби. Одразу до групового етапу мав би потрапити володар Кубка країни, але успіх «Динамо» надав таке право бронзовому призеру Прем’єр-ліги луганській «Зорі».

Натомість переможець плей-оф УПЛ, у півфіналах якого зіграють «Олександрія» з «Маріуполем» та ковалівський «Колос» із «Дніпром-1», стартуватиме у другому раунді кваліфікації, а четверта команда УПЛ (чернігівська «Десна») — у третьому. Таким чином, двом нашим делегатам для потрапляння до основної сітки Ліги Європи потрібно буде пройти трьох і двох суперників відповідно.

* * *

Президента першолігового клубу «Агробізнес» (м. Волочиськ Хмельниччини) Олега Собуцького можуть довічно відсторонити від футболу. Його звинувачують у побитті головного судді матчу «Агробізнес» — «Минай» (0:2) Юрія Іванова. Рукоприкладство Собуцького було зафіксовано у суддівському рапорті, а постраждалий, у якого серйозно пошкоджений ніс, зняв побої у Києві та написав заяву до поліції. Сам фукціонер стверджує, що стримував людей від побиття арбітрів. Собуцький також обіймає посаду віце-президента Української асоціації футболу, яка не має наміру замовчувати і приховувати подробиці інциденту.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Промисловості непереливки
Читати
Галузі — міністерство
Читати
За новими правилами
Читати
«Під контролем» без контролю
Читати
Газ подорожчав
Читати
Карантин до кінця
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове