Архів
П’ятниця,
24 липня 2020 року

№ 55 (19803)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Питання залишаються

Олена КОЩЕНКО.

УРАНЦІ 21 липня Україну сколихнула новина: у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус Берестечко — Краснилівка і погрожував убити всіх пасажирів у разі невиконання своїх вимог…

На автостанції 44-річний Максим Кривош, уродженець РФ, раніше судимий, який проживає в Луцьку, а прописаний у місті Дубно Рівненської області, увійшов до салону, де вже розмістилися 13 пасажирів, останнім. З собою мав великий рюкзак та сумку з вибухівкою і стрілецькою зброєю. Направивши на присутніх зброю, чоловік заявив, що автобус замінований, потім зателефонував у поліцію і пригрозив розстріляти пасажирів, якщо не буде виконано ряд його умов.

Зокрема, Президент мав оприлюднити відео, в якому настійливо попросити всіх подивитися фільм «Земляни», присвячений проблемі негуманного ставлення до тварин. Володимир Зеленський виконав вимогу.

Зрештою після 12-годинних переговорів терорист здався. Всіх заручників було визволено.

Оголошено, що операцію проводили співробітники Центру спеціальних операцій «А» спільно з поліцією, які спрацювали чітко і злагоджено. Про її хід звітував чільник МВС Арсен Аваков, який прибув до Луцька для особистої координації дій правоохоронців. У провладних ЗМІ міністра зобразили героєм-рятівником. Утім…

Хоча всі, безумовно, раді, що ніхто не постраждав, у суспільстві стосовно інциденту різні думки. Зокрема й «крамольні» — про ймовірну… «театральну постановку» за сценарієм Банкової. Бо на повному відео затримання видно, що штурм з участю поліцейських на БТР і світлозвуковими ефектами почався лише хвилини через півтори після того, як терорист здався і з автобуса вивели частину заручників. «Мені незрозумілі перемовини особисто Президента України з терористом, — каже дійсний член Всеукраїнської асоціації поліграфологів Дмитро Попов, який проходив службу в СБУ як перемовник. — Дуже багато у всьому цьому нестиковок. Що мені як спеціалісту говорить про те, що це або тотальний непрофесіоналізм правоохоронної системи, або постановка. Особисто я все-таки більше схиляюся до постановки. Навіщо? Можливо, готується якийсь законодавчий акт, який посилить політичний режим у державі». До речі, МВС запровадило режим посиленої безпеки у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях (де рейтинг «Слуг народу» просів чи не найбільше) для відпрацювання контактів луцького терориста. Він триватиме доти, доки правоохоронці вважатимуть за необхідне.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Промисловості непереливки
Читати
Галузі — міністерство
Читати
За новими правилами
Читати
«Під контролем» без контролю
Читати
Газ подорожчав
Читати
Карантин до кінця
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове