Архів
П’ятниця,
24 липня 2020 року

№ 55 (19803)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

 

Версія для друку          До списку статтей

Острівець безглуздя

Володимир КЛЕПАЦЬКИЙ.

Київська область.

НА ДВОКІЛОМЕТРОВІЙ асфальтованій лісовій дорозі від села Білогородка Києво-Святошинського району до траси Житомир — Київ з незапам’ятних часів існувало з одного боку невелике розширення асфальту (т. зв. кишеня). Для транспорту воно жодної небезпеки не становило. Навпаки, в цьому місці було зручно розвернутись машиною у зворотному напрямку чи просто зупинитись. Аж раптом якомусь чиновникові спала на думку ідея «облагородити» цю ділянку — створити посеред проїжджої частини незрозумілий острівець завдовжки 25 і завширшки 0,7 метра, оточений бетонним бордюром заввишки 15 сантиметрів. Навіщо він? Адже тут нема перехрестя доріг, де задля безпеки пускають рух по колу. Тепер у цьому місці однією смугою дороги рух транспорту прямий, а зустрічною вже мусиш об’їжджати споруду справа, тобто заїжджати в цю кишеню.

Як відомо, все, що з’являється на проїжджій частині, має узгоджуватись із дорожніми службами і управлінням дорожньої поліції. Якщо такий документ існує, то складений він із явним порушенням Правил безпеки дорожнього руху. Адже раніше незагрозлива ділянка дороги перетворилась на аварійну, оскільки будь-яке підвищення посеред проїжджої частини (чи то камінь, чи штучно створене, як у даному випадку, якесь нагромадження) спричинює аварійну ситуацію. Крім того, всупереч Правилам дорожнього руху, з боку під’їзду до бар’єра не ближче як за 100 м не встановлено попереджувальних знаків, а знак об’їзду перешкоди праворуч заввишки 1 м вмонтовано просто на ній. І цей знак важко помітити в темну пору доби, а сам бетонний острівець зливається з асфальтом і стає непомітним. А що буде взимку, коли випаде сніг?

Так що бездумні місцеві управлінці, окрім невиправданих витрат бюджетних коштів, створили ще й загрозу для руху транспортних засобів.

Викликає подив і відсутність реакції на небезпечну ситуацію на дорозі працівників ДПС, які десятки разів на день проїздять цим шляхом, бачать безглузду «прикрасу» і не повідомляють своєму керівництву, щоб те вжило заходів з її ліквідації.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове