Архів
П’ятниця,
24 липня 2020 року

№ 55 (19803)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

 

Версія для друку          До списку статтей

Майстер на всі руки

Лідія РИБЧЕНКО.

Київська область.

Фото Валерія Мірошниченка.

У СЕЛІ Медвин Богуславського району Київщини проживає майстер-самоучка столярної справи Іван Павлович Синьогуб. У руках цого 90-річного міцного чоловіка звичайний брусок дерева перетворюється на виріб, без якого в селі не обійтися: дерев’яні граблі, кісся, держаки, топорища. А які табуретки він збиває, та ще й розмальовує і випалює! Загалом таке мало хто вміє робити.

Без перебільшення Іван Павлович має золоті руки. А народився він 1930-го у селі Дібрівка цього ж району. Дитячі й юнацькі роки були важкими: пережив голодомор, війну. Закінчив із відзнакою школу Харчової промисловості в Городищі. Працював у колгоспі, а в сезон — на Лучанському заводі цукроваром. Самотужки доробив млина, якого ще батько почав, та не закінчив, і працював мельником. Одружився. Власноруч побудував хату, всі столярні роботи виконав сам. З 1979-го перейшов працювати в лісництво. В той час бригад не було, тому лісникам доводилося бути ще й заготівельниками деревини. За сумлінну роботу Іван Павлович удостоївся грамот і відзнаки «Кращий працівник лісу». Вийшовши на пенсію, повернувся в колгосп, працював завтоку і вагарем. Має 54 роки стажу, в селі його шанують і поважають як великого трудівника. 2013-го, на жаль, пішла у засвіти дружина Антоніна, з якою прожили 61 рік і виховали двох чудових дітей — дочку Тетяну і сина Олександра.

27 липня Іван Павлович Синьогуб відзначає дев’яностоліття. В таких роках він має добру пам’ять, читає багато книжок, виписує кілька примірників преси, зокрема і «Сільські вісті». Від щирого серця і всієї душі прийміть, Іване Павловичу, найщиріші побажання міцного здоров’я, невичерпної енергії і наснаги в усіх добрих справах. Нехай у вашому домі завжди панують мир і злагода, у серці доброта, а в справах — мудрість і виваженість. Хай доля і надалі буде прихильною до вас, даруючи радість життя.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове