Архів
Вівторок,
21 липня 2020 року

№ 54 (19802)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Просто виконуйте свою роботу!

Микола ЮРЧИШИН.

Жительки села Глибоке Бориспільського району Київщини Ольга Герасименко, Ганна Нога та Ганна Фесенко торік у листопаді передплатили «Сільські вісті» на перше півріччя 2020 року. Та минав січень, лютий, а газети не надходили. Жінки поскаржилися на це до редакції.

ПІСЛЯ втручання «СВ» газети гамузом доставили, хоча деяких номерів за лютий читачки не дочекались. Але найбільше їх обурило те, що з перших чисел березня періодичне видання знову припинили їм доставляти. Передплатниці вже намірилися судитися з поштовиками. Закликали до цього й інших передплатників, котрі потрапили в подібну ситуацію. Про це розповідалося в замітці «Відступатись і не думаємо» («СВ» за 29 травня).

На виступ газети відреагував директор департаменту поштових послуг АТ «Укрпошта» Сергій Гречко: «Службова перевірка, яку провела Київська дирекція «Укрпошти», виявила, що факти недоставляння газети «Сільські вісті» на адреси передплатниць, указаних у публікації «Відступатись і не думаємо», трапилася з вини начальника Глибоцького відділення поштового зв’язку Дарини Петрівни Бабенко, котра не здала замовлень, як того вимагала інструкція. За халатне ставлення до своїх обов’язків її відсторонено від роботи. Дане питання взято на контроль дирекції. Вживаються відповідні заходи щодо виправлення ситуації та уникнення подібних помилок у майбутньому. Водночас дирекція провела роз’яснювальну роботу з працівниками, причетними до розповсюдження періодичних друкованих видань, щодо якості надання послуги з передплати та контролю за здачею замовлень відповідно до діючих нормативів».

Зателефонували до редакції і згадувані передплатниці. Вони повідомили, що вірили в перемогу, а тому передплатили «Сільські вісті» ще й на друге півріччя. Після зміни керівництва пошти газету в липні їм приносять регулярно.

Тим часом листи та телефонні дзвінки до редакції зі скаргами на роботу поштовиків продовжують надходити. Ми і надалі будемо реагувати на непорядні дії декого зі зв’язківців (більшість із них, наголошуємо, чесні й добросовісні люди).

«Восьмого липня я завітав у 18-те поштове відділення Чернівців, аби передплатити «Сільські вісті», — розповів телефоном Олександр Моісеєнко. — Але зі мною там навіть говорити не захотіли. Сказали, що вже запізно. Мовляв, навіть ком­п’ю­тер не бере обробку замовлення на передплату. І яким було моє здивування, коли у 5-му поштовому відділенні міста мене люб’язно прийняла операторка і передплатила улюблену газету. Ще й висловила побажання, аби іншим рекомендував оформити її передплату. Адже вона в обласних центрах приймається по 15-те число. От я й подумав: «А чи на своєму місці зв’язківці 18-го поштового відділення?».

Не може і досі оговтатися від бездушного ставлення поштовиків давня передплатниця нашого видання із Григорівки Баришівського району Київщини Галина Серафимівна Луб’яна. Десятого січня у місцевому відділенні зв’язку на п’ять місяців передплатила «Сільські вісті». Мала б їх одержувати з лютого, але минув місяць, а газети нема. Після кількох відвідин пошти з березня «Селяночку» врешті-решт почали доставляти.

«А хто ж мені за січень гроші за недоодержані номери компенсує?» — запитала у завідувачки відділення Г. Луб’яна.

«Нічого не хочу знати, я зі своєї зарплати не збираюсь їх вам повертати, — почула у відповідь. — Хай це Смілянський зробить, він чоловік не бідний».

Ось так ошукали Галину Серафимівну поштовики.

На неодержання окремих номерів «Сільських вістей» скаржаться Семен Іванович Пилипенко із Броварів на Київщині, Ольга Павлівна Козлова з Недригайлова на Сумщині, а також кияни Тетяна Михайлівна Кузнєцова з вулиці Героїв Дніпра, Володимир Іванович Вернигора з вулиці Метробудівської та Олександр Васильович Шатько з вулиці Потєхіна. Обслуговують їх відповідно відділення поштового зв’язку 214-те, 65-те та 127-ме.

Отже, чекаємо офіційних пояснень від «Укрпошти», чому підприємство не виконує своїх функцій з оформлення передплати та доставки преси.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття з жіночим обличчям
Читати
Умань без хасидів?
Читати
Знову загинула сім’я
Читати
Аби ж витрачались із розумом
Читати
Потрапили в полон
Читати
Видобуток бурштину — легально
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове