Архів
Вівторок,
21 липня 2020 року

№ 54 (19802)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Жнивує Закарпаття

Василь ГОРВАТ.

Першим в області сезон збирання хлібів відкрив фермер Михайло Агій. Цей рік для закарпатських фермерів виявився особливо складним. Утім, як і для їхніх колег з усієї України.

У БЕРЕЗНІ магазини, які реалізують препарати для обробітку ґрунту, запчастини для техніки, були закриті. Фермер долучився до загальноукраїнської акції, закликаючи уряд зняти обмеження з них, щоб можна було провести весняні роботи. Адже від вчасного внесення засобів захисту рослин, підживлення у буквальному розумінні залежало, бути чи не бути врожаю, тому що після посушливого квітня пішов сезон тропічних дощів. Вологе повітря підвищило захворюваність культур, тож єдиним порятунком був своєчасний обробіток.

Екстремальні умови не закінчилися. Поміж дощами і грозами аграрій ловить кожну сприятливу годину, щоб зібрати врожай. Усього у Виноградівському районі під зернові відведено шість тисяч гектарів. Із прогнозами на урожайність фермери дуже обережні. Коли вдасться зібрати хліб, каже знайомий виноградівський комбайнер, тоді й порахуємо.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття з жіночим обличчям
Читати
Умань без хасидів?
Читати
Знову загинула сім’я
Читати
Аби ж витрачались із розумом
Читати
Потрапили в полон
Читати
Видобуток бурштину — легально
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове