Архів
Вівторок,
21 липня 2020 року

№ 54 (19802)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Бракує «шахтарів і трактористів»

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ у зоні проведення ООС залишається напруженою. Бойовики щодня гатять по позиціях Об’єднаних сил із різних видів озброєння, включно із тими, що заборонені мінськими угодами. Такі підступні дії агресора, зазначили у пресцентрі штабу ООС, без відповіді не залишаються — вогнем зі штатного озброєння по позиціях загарбників українські підрозділи рішуче подавляють активність противника. Втім, це, на жаль, від утрат не рятує: внаслідок ворожої вогневої активності протягом минулого тижня загинуло троє військовослужбовців ЗСУ, ще 14 дістали поранення.

За інформацією нашої розвідки, для ведення вогню по позиціях Об’єднаних сил противник часто застосовує мирних мешканців як «живий щит», розміщуючи своє озброєння біля житлових будинків, знаючи, що українські захисники не стрілятимуть по них.

Водночас цивільне населення використовують не тільки як прикриття, а й намагаються за рахунок «шахтарів і трактористів» поповнити лави двох «армійських корпусів», що рідіють. У пресслужбі штабу повідомили, що вже три тижні поспіль колаборантська адміністрація безуспішно провадить рекламну кампанію щодо агітації населення окупованого Донбасу йти служити до лав незаконних збройних формувань. Зокрема, особам призовного віку розіслали повістки до військкоматів начебто для того, щоб уточнити облікові дані, насправді ж людей змушують укладати контракти з НЗФ.

Як заохочення пропонують безкоштовне триразове харчування, речове забезпечення, проживання в гуртожитку, оплачувану відпустку до 30 календарних днів, пільгове оформлення «республіканських» і російських паспортів тощо. В пресслужбі також зазначили, що доукомплектування особовим складом з’єднань і частин окупантів продовжується за рахунок найманців із Росії.

Проте кадрова проблема бойовиків полягає не тільки в нестачі живої сили. У підрозділах окупаційних військ РФ спостерігається низький морально-психологічний стан, не припиняються випадки самогубств і дезертирства особового складу, широко розповсюджене вживання алкоголю і наркотиків.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття з жіночим обличчям
Читати
Умань без хасидів?
Читати
Знову загинула сім’я
Читати
Аби ж витрачались із розумом
Читати
Потрапили в полон
Читати
Видобуток бурштину — легально
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове