Архів
П’ятниця,
17 липня 2020 року

№ 53 (19801)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Суддівський скандал

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2019-2020. 31-й тур. «Шахтар» — «Колос» — 2:0.

Чемпіонат України. Перша ліга. Сезон-2019-2020. 24-й тур. У центральному матчі туру «Агробізнес» програв на своєму полі «Минаю» — 0:2. У гостей відзначилися Машталір і Нурієв (із пенальті). Львівська команда «Рух» розгромила «Черкащину» — 4:0, столична «Оболонь» перемогла «Чорноморець» — 1:0.

24-й тур між лідером «Інгульцем» із селища Петрового Кіровоградщини та івано-франківським «Прикарпаттям» завершився гучним скандалом. Пов’язаний він із суддівством арбітра з Києва Івана Бондаря. Ще в першому таймі матчу, що відбувався в Петровому, він «нагородив» двох футболістів-гостей — Владислава Семотюка і Андрія Вацебу — сумнівними попередженнями. Відразу після перерви таку ж неоднозначну жовту картку отримав оборонець іванофранківців Святослав Лаврук. За рахунку 0:0 Бондар на 53-й хвилині показав Семотюкові друге попередження і вилучив його з поля за ситуації, яка була мало схожа на симуляцію. Паралельно рефері вилучив із поля за апеляцію тренера «Прикарпаття» Володимира Ковалюка.

Варто зазначити, що наприкінці першого тайму Бондар мав підстави призначати пенальті у ворота «Інгульця», коли Олександр Кучеренко порушив правила. Проте арбітр чомусь нічого не помітив. Зате на другій компенсованій хвилині призначив невиправданий одинадцятиметровий у ворота прикарпатців, який реалізував Ігор Загальський. «Інгулець» виграв 1:0, набравши 50 очок і зміцнивши своє лідерство.

Івано-франківська сторона буквально вибухнула від люті. Не втримався навіть мер міста Руслан Марцинків, який написав у соцмережі: «Наш футбол продажний!».

Турнірне становище лідерів: 1) «Інгулець» — 50 (24), 2) «Минай» — 47 (24), 3) «Агробізнес» — 46 (24), 4) «Волинь» — 45 (24), 5) «Оболонь» — 45 (24), 6) «Рух» — 44 (23), 7) «Металіст-1925» — 44 (24).

* * *

Перший чемпіонат світу. 90 років тому, 13 липня 1930-го, матчем Мексика — Франція на стадіоні «Посітос» у Монтевідео відкрився перший Чемпіонат світу з футболу, який відбувся за участі 13 команд з Америки і Європи. Переможцем турніру стала збірна Уругваю, яка у фіналі обіграла команду Аргентини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стан справ не влаштовує
Читати
Вбили слідчого
Читати
Карантин — і в серпні
Читати
Гинуть на дорогах
Читати
Продали «Дніпро»
Читати
Дали надію на життя
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове