Архів
П’ятниця,
17 липня 2020 року

№ 53 (19801)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Цинічний злочин

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 14 липня, на Донеччині поблизу Новомихайлівки бойовики застосували протитанковий ракетний комплекс «Фагот». Шестеро військовослужбовців ЗСУ дістали осколкові поранення. Ще один воїн був поранений унаслідок обстрілу з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік Водяного. Про це поінформував пресцентр штабу ООС.

А днем раніше незаконні збройні формування обстріляли групу українських військових, які намагалися здійснити евакуацію тіла свого бійця в районі Зайцевого. За словами командира 35-ї окремої бригади морської піхоти Миколи Паласа, бойовики дали згоду, щоб українці забрали тіло загиблого військового. Та коли члени евакуаційної групи, одягнені в білі жилети і каски, наблизилися до загиблого, по них відкрили вогонь із трьох боків…

Тоді внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, один військовослужбовець дістав поранення, ще один — бойове травмування.

У зв’язку з інцидентом Україна закликала держави — учасниці ОБСЄ відреагувати на вбивство російськими окупаційними силами українського військового медика, яке має всі ознаки воєнного злочину. Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

У відповідь речник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Набіла Массралі зробила заяву, в якій убивство українських військовослужбовців на Донбасі назвала порушенням зобов’язань Росії відповідно до мінських домовленостей і Нормандського формату переговорів. Держсекретар США Майкл Помпео виступив із особистою заявою, де йшлося про вбивство українського військового медика на Донбасі російськими окупантами і засуджувалась агресія РФ проти України.

Тим часом пресслужба штабу ООС повідомила, що у середу, 15 липня, окупанти повернули тіло військовослужбовця ЗСУ, який загинув 13 липня неподалік Зайцевого. Загалом тієї доби, на превеликий жаль, троє українських мужніх захисників загинули, одного було поранено і ще один отримав бойове травмування.

Згідно з даними розвідки, зазначили у штабі, російські окупаційні війська минулого тижня втратили 25 бойовиків, іще 16 дістали поранення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стан справ не влаштовує
Читати
Вбили слідчого
Читати
Карантин — і в серпні
Читати
Гинуть на дорогах
Читати
Продали «Дніпро»
Читати
Дали надію на життя
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове