Архів
Вівторок,
14 липня 2020 року

№ 52 (19800)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Знущання з людей

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 12 липня, незаконні збройні формування РФ 16 разів порушили режим припинення вогню, при цьому обстріляли будинки мирних жителів у Авдіївці. По позиціях українських захисників бойовики гатили із заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем 152-го та 122-го калібру, 120- та 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Внаслідок масованого вогню п’ять військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення, ще один воїн — бойове травмування. Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

«Для придушення вогневих засобів противника наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння і чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна активність не залишиться безкарною. За даними розвідки, 12 липня українські військовослужбовці знищили трьох окупантів і щонайменше вісьмох поранили», — йдеться у повідомленні.

Також того дня бойовики з боку Спартака цинічно обстріляли з гармат і мінометів житлові будинки в Авдіївці. Внаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі домогосподарства. Ще один снаряд влучив у дах будинку, та, на щастя, не розірвався. Жертв серед цивільного населення немає, поінформували у штабі.

Окупанти у псевдореспубліках знущаються над людьми, які їздять на підконтрольну Україні територію. На КПВВ «Оленівка» люди на колінах благали представників ОБСЄ допомогти їм потрапити до ОРДЛО, куди їх не пускають бойовики. Відео інциденту оприлюднив у соцмережі блогер Денис Казанський і написав, що ось так насправді ставляться до жителів Донбасу члени угруповання «ДНР». Так буває, додав він, коли приходить «рускій мір».

Казанський зазначив, що свої дії бойовики пояснюють карантином. Водночас людей, які приїжджають із Росії до «ЛДНР», окупанти пропускають без проблем. «Просто у них почалася кампанія із цькування і знущання над тими, хто їздить на підконтрольну (Україні. — Ред.) територію», — вважає блогер, який, до речі, у Тристоронній контактній групі у Мінську представляє інтереси жителів ОРДО.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бюрократія вбиває
Читати
Незабаром визначаться
Читати
Знайшли злочинців
Читати
Хай самі скуповуються
Читати
На заробітках теж туго
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове