Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Впустив до хати «контролерку»

Микола МОСКАЛЕНКО.

Сумська область.

Не будьте занадто довірливі, аби не втрапити в подібну історію. Пам’ятайте: у світі чимало пройдисвітів, охочих збагатитися за рахунок інших людей.

ДНЯМИ у Глухові до 77-річного чоловіка, який проживає з дружиною у приватному будинку, завітали дві незнайомі жінки. Одна представилась контролеркою комунальної служби, сказала, що хоче звірити показання електролічильника. А друга назвалася соцпрацівницею — уповноваженою Національного банку з проведення обміну грошей. Літній чоловік впустив їх до хати.

Спочатку «контролерка» діловито перевірила показники лічильника. Після того як зробила якісь помітки у блокноті, заявила, що почекає напарницю на подвір’ї.

«Соцпрацівниця» ж почала зі старенькими розмову про те, що в Україні розпочалася грошова реформа, під час якої з обігу вилучатимуться гроші «старого» зразка і обмінюватимуться на нові. Говорила так ввічливо і доброзичливо, що чоловік утратив пильність. Настільки, що дав себе вмовити показати, які в нього є купюри. Не розуміючи, чим все може для нього скінчитися, дістав зі схованки пакунок із грошима сумою 104 тисячі гривень, розклав купюри на дивані та разом із прибулою почав їх непоквапки передивлятися.

Аферистка швидко визначила, що деякі купюри великого номіналу «підлягають обміну», а відтак чоловік мав би написати відповідну заяву на вже готовому надрукованому бланку нібито Національного банку.

Запропонувавши стареньким перейти до іншої кімнати «для написання заяви на обмін» зловмисниця зачинила за собою двері, а гроші так і лишилися лежати на дивані. Цим відразу ж скористалася її спільниця: вона знову тихенько прошмигнула до оселі, зібрала купюри і швидко пішла зі здобиччю з чужого двору.

Коли ж пішла з подвір’я і «уповноважена по обміну», старенькі виявили крадіжку всіх своїх грошей, та злодійок і слід прохолов.

Поліція відкрила кримінальне провадження і розпочала розшук зловмисниць. Утім, надії украй мало, адже нині розкриття подібних злочинів по країні не перевищує і 4,5%.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове