Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Дванадцятий кубок «Динамо»

Микола МОТОРНИЙ.

Кубок України. Сезон-2019-2020. Фінал. «Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:1 (пенальті — 8:7).

ОЧІКУВАЛОСЯ, що саме кияни, які проводять свій не найкращий сезон, відразу атакуватимуть, але «Ворскла» з перших хвилин помчала здобувати результат. Динамівці пропустили м’яч у ворота вже на 11-й хвилині: Кане виконав навісну передачу після розіграшу кутового, Сидорчук зробив невдалу спробу перехоплення, після чого Степанюк відправив м’яч у сітку воріт. «Динамо» почало тиснути на ворота полтавців і вже на 28-й хвилині відновило рівновагу: подачу з флангу Де Пена головою спрямував на Вербича, який із розвороту розстріляв ворота Різника — 1:1. Кияни створили ще кілька гострих моментів, проте надійно діяв голкіпер полтавців.

У другому таймі Олексій Михайличенко випустив на поле Циганкова, який на 62-й хвилині почав гостру атаку. Шепелєв віддавав пас уздовж воріт, м’яч зачепив захисника і летів у ворота, але знову виручив Різник. Далі стався спірний момент. Вербич забив у дотик після передачі партнера, та Монзуль не зарахувала гол після підказки VAR. Повтор показав, що офсайд був у Шепелєва.

«Ворскла» вистояла в основний час, після чого гра перейшла в овертайми. Кияни вже не могли встановити тотальний контроль над м’ячем, а численні подачі Де Пени ставали легкою здобиччю захисників полтавської команди.

Серія пенальті вийшла захоплива. По сім ударів футболісти обох команд виконали ідеально. Затим Бущан парирував удар Сапая, а Різник впорався з пострілом Миколенка. Далі до точки підійшов Баєнко і запустив м’яч вище воріт, тоді як динамівський захисник Шабанов реалізував свою спробу і приніс киянам трофей.

Це вже 12-й кубковий здобуток «Динамо» у 17-му фіналі за часи незалежності України. У донецького «Шахтаря» залишається 13 кубкових перемог. Іще двічі почесний трофей здобував одеський «Чорноморець» і по одному разу — «Ворскла» і сімферопольська «Таврія».

На шляху до вирішального матчу динамівці обіграли донецький «Шахтар» (2:1), ПФК «Олександрія» (1:0) і «Минай» (2:0). Натомість ворскляни пройшли ковалівський «Колос»(1:0), чернігівську «Десну» (1:0) і ФК «Маріуполь» (1:1, пенальті — 3:2).

Раніше шляхи «Динамо» і «Ворскли» перетиналися в Кубку України лише одного разу. 2012-го столичний клуб на стадії чвертьфіналу обіграв полтавців і вдома (1:0), і в гостях (4:0). Це був другий фінал для ворсклян за історію турніру. У першому, 11 років тому, команда тренера Миколи Павлова здобула трофей, перемігши донецький «Шахтар» (1:0).

У різному настрої дали післяматчеві інтерв’ю наставники обох команд. Юрій Максимов: «Мені шкода хлопців. Нікому не побажав би опинитися в такій ситуації. Зрозуміло, що суперники були дещо сильніші, але нам багато що вдавалося. Нам щастило, що динамівці не забили. Втім, краще б вони забили, ніж програти так, у лотереї. Тоді це було б не так болісно». Олексій Михайличенко: «Вітаю нашу команду з перемогою. Нарешті після п’ятирічної перерви Кубок України знову зимуватиме в столиці. Докладемо зусиль на цьому не зупинятися та йти далі і далі».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове