Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Потрібна координація

Ілько КОЛОДІЙ.

ПІД ПОСІВАМИ сільськогосподарських культур за всіма категоріями господарств у регіоні зайнято 699,5 тисячі гектарів, що на 2,4 тисячі більше, ніж торік. Але головною проблемою під час збирання врожаю є зберігання зерна. Загальна потужність зерносховищ близько 900 тисяч тонн. При валовому виробництві зернових та олійних культур у сільгосппідприємствах на рівні минулого року це становить лише 70 відсотків потрібних потужностей. Тож, наголошують у аграрному департаменті ОДА, на час збирання пізніх культур важливо, аби зерносховища і елеваторні підприємства завчасно скоординували свою роботу з аграріями.

«Незалежні» тролейбуси

ТРОЛЕЙБУС із автономним ходом, здатний працювати як від контактної мережі, так і на акумуляторах, розробив «Концерн-Електрон». Перша машина ось-ось вийде на експериментальний маршрут.

У зв’язку з децентралізацією до Львова планують приєднати ще 17 населених пунктів, тож пасажирам має бути зручно їхати одним видом транспорту і сплачувати тільки за одну поїздку. «Наші тролейбуси готові зняти штанги, проїхати 25 кілометрів, забрати пасажирів і повернутися назад до міста, — наголосив директор концерну Юрій Бубес. — Це швидко, ощадно та екологічно».

Острівці милосердя

В ОДНОМУ із львівських скверів з’явився черговий пункт гарячого харчування для малозабезпечених і безпритульних людей. Щовівторка він зможе нагодувати обідами близько 60 осіб.

У місті Лева діє ціла мережа подібних соціальних точок. Функціонують вони в різних куточках міста, як правило, в парках і скверах. Опікуються ними як міська рада, так і громадські та релігійні організації.

Для дітей, для сімей

У СЕЛІ Корналовичі Самбірського району запрацював Центр соціальної підтримки дітей та сімей. У закладі функціонує чотири відділення: «Матері з дітьми», «Термінового влаштування», «Служби підтримки сім’ї» і «Служби раннього втручання». А у місто Дубляни, що поблизу Львова, переїхало два дитячі будинки сімейного типу із Верхнього Дністровська і Херсона. За підтримки фонду «Міст в життя» з Німеччини було споруджено будиночки загальною площею 306 квадратних метрів за спеціально розробленими стандартами і планом. На час переїзду в родинах перебувало 6 і 5 дітей. Нині одна з сімей прийняла ще трьох діток. Новими родинними гніздами їхні мешканці задоволені. В них їм зручно і затишно.

Бережливо ставитись до води

У ТРУСКАВЕЦЬКІЙ міській раді відзначили переможців конкурсу серед школярів «Чиста вода», який провели в межах реалізації однойменного міського проєкту. Юні містяни досліджували властивості води, вплив мийних засобів і порошків на неї, пропонували, як можна її економити в класі, школі, у своїй квартирі чи цілому будинку. Свої спостереження показували під час презентацій, створювали настільні ігри, писали сценарії для відеороликів… Переможці отримали дипломи і цінні подарунки, а інші конкурсанти — сертифікати за активну участь і небайдужість до ресурсів Землі.

Новий предмет для школярів

У НОВОМУ 2020-2021 навчальному році в освітніх закладах краю до навчальних програм увійде новий предмет — «Основи християнської етики». Як повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації, батьків і дітей інформуватимуть про особливості вивчення «Основ християнської етики». Учителі, які вестимуть заняття з цього курсу, свою фахову підготовку і підвищення кваліфікації здійснюватимуть в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Проблема з бородою

ЛЬВІВ — перше місто в Україні, яке розпочало пілотний проєкт із роздільного збору, вивезення і компостування органічних відходів. Якщо його втілення буде успішне, то 40 відсотків сміття найближчим часом перетворюватиметься на корисний компост для підживлення землі. Аби заохотити містян долучитися до роздільного збору відходів, на спеціальному майданчику продемонстрували процес переробки органічних відходів для подальшого компостування. Сучасне обладнання, на якому це відбувалося, справляло враження, тож, можливо, це насправді допоможе підштовхнути справу.

Як знаємо, проблема сміття у Львові з бородою. Досі не побудований сміттєпереробний завод. Щоправда, технічні пропозиції від підрядників уже в Європейському банку реконструкції та розвитку. Банк-партнер визначить переможця, а тоді, вірогідно, й розпочнеться будівництво.

Стадіон імені Броварського

У САМБОРІ триває реконструкція стадіону імені Лева Броварського. Проєктом передбачено оновлення футбольного поля, бігових доріжок, облаштування накритих трибун на 2500 глядацьких місць, спорудження роздягальні, приміщення для адміністративної роботи і побутових потреб. Загальна вартість проєкту — понад 25 мільйонів гривень.

На стадіоні займаються більш як 500 вихованців спортивної школи, доросла і юнацька команди футбольного клубу «Спартак», групи легкої атлетики, волейболісти…

Левко Броварський — відомий футболіст і тренер, рекордсмен львівських «Карпат» за кількістю проведених матчів — 412 (1968-1980), багаторічний капітан команди. Тривалий час тренував самбірський «Спартак». З його приходом до команди почався розквіт футболу в місті. 1982 року команда стала чемпіоном області, жодного разу не програвши у чемпіонаті.

Оборудки на залізниці

СЛУЖБА безпеки України задокументувала мільйонні зловживання посадовців Регіональної філії «Львівська залізниця» під час закупівель запчастин. Оперативники встановили, що останні домовились із комерсантами про закупку необхідних залізниці запчастин для рухомого складу на суму понад 3,7 мільйона гривень. За даними слідства, підрядники замість нових деталей постачали вживану продукцію, яку ввозили з Російської Федерації. Кошти, отримані від держпідприємства, зловмисники переводили на рахунки комерційних структур з ознаками фіктивності для виводу в тінь.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове