Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Банан-чемпіон

Лариса ПИЛИПЕНКО.

ЗА ПОПЕРЕДНІМИ результатами моніторингу роздрібних цін плодоовочевих відділів супермаркетів України, найдешевшим фруктом виявився банан.

«Середня роздрібна ціна на банани в Києві станом на 30 червня — 1 липня 2020 року становила 27,2 гривні за кілограм, — розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак. — Таким чином, банани в цей період були найдоступнішими за ціною серед фруктів і ягід».

За його словами, це своєрідний рекорд. Торік середня роздрібна ціна на банани в аналогічний період у Києві була 27,5 грн за кг, тоді як яблука пересічно продавалися по 19,4 грн за кг, а кавуни — по 17,5 грн за кг. Тобто за рік середня роздрібна ціна на банани знизилася на 30 копійок за кілограм, а на яблука зросла на 30,4 грн за кг, або в 2,6 разу, і на кавуни — на 9,7 грн за кг, або на 55%.

Ціни зросли практично на всі основні позиції фруктового кошика в Україні. Персики станом на початок липня поточного року коштували в середньому на 37% дорожче, ніж роком раніше, малина — на 87%, а вартість лохини зросла на 16%. Водночас ціни на суниці садові на початок липня були нижчі, ніж 2019-го, на 37%, хоча майже весь сезон вони істотно перевищували торішній рівень. Це пояснюється тим, що через погодні умови сезон суниць змістився на 7—10 днів — торік фермери у цей час уже завершували реалізацію продукції, а сьогодні вона у розпалі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове