Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Руслана ЗІНЧЕНКО.

У НОВОАЙДАРСЬКОМУ районі Луганської області вирують сильні лісові пожежі. Вогнем охоплено близько 50 га території Боровського та Охтирського лісництв неподалік села Осколонівка, а також близько 40 га зелених насаджень Капітанівського лісництва поблизу села Капітанове.

За словами рятувальників, через поривчастий вітер та спеку (+38°С) вогонь перекинувся на житловий сектор селищ Вовче, де знищив 80 дачних будинків, та Смолянинове, де згоріло 30 осель. Місцевому населенню запропоновано евакуацію, але люди старшого віку від неї відмовляються. На жаль, не обійшлося без жертв: поки що відомо про п’ятьох загиблих. У лікарні перебувають 28 осіб, із яких 17 — діти.

Із пожежею борються загони ДСНС не лише Луганської, а й Харківської, Сумської та Пол-тавської областей. На допомогу рятувальникам прийшли і підрозділи ООС, які перебувають у резерві та в районах відведення. Водночас у штабі Об’єднаних сил наголосили, що ситуація на передовій цілком під контролем. «Військові лікарсько-сестринські бригади надають допомогу постраждалому місцевому населенню, — йдеться у повідомленні. — Екіпажі санітарних автомобілів, вісім армійських вертольотів Мі-8 та кілька безпілотників також беруть участь у ліквідації пожежі».

За словами голови Луганської військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая, й авіація ДСНС готова будь-якої миті злетіти для надання допомоги, але бойовики не дають жодних гарантій безпеки.

Тим часом з’ясовується причина виникнення таких масштабних пожеж. «Експерти працюють. Попередні версії — необережне поводження з вогнем, погодні умови і навмисний підпал, — поінформував глава Нацполіції Ігор Клименко. — Але зараз найголовніше — врятувати людей та не допустити випадків мародерства. Для цього створені додаткові мобільні поліцейські групи, які посилено патрулюють постраждалі райони».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове