Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ситуація напружена

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВНАСЛІДОК вогневої активності бойовиків у середу, 8 липня, загинув один військово-службовець ЗСУ, ще троє українських воїнів дістали поранення. Суттєві втрати і в російських окупантів. Так, у зведенні пресцентру штабу ООС за 7 липня повідомили, що напередодні вогнем у відповідь вісім окупантів було вбито, одного поранено. Також знищено один бліндаж і дві самохідні артилерійські установки загарбників. Через ці втрати, зазначили в штабі, «агресія супротивника була подавлена, а його морально-психологічний стан різко погіршився».

У Міноборони України наголосили, що Росія продовжує постачати окупаційним військам на території Донецької та Луганської областей озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону. «Зокрема, від 15 червня поточного року до з’єднань і частин 1-го (м. Донецьк) та 2-го (м. Луганськ) АК ЗС РФ доправлено близько 4,5 тис. тонн пального і понад 20 вантажних автомобілів боєприпасів і майна військового призначення», — розповіли у відомстві і додали, що окремими колонами була переміщена броньована техніка, відновлена на ремонтних заводах російського військово-промислового комплексу.

7-8 липня в режимі відеоконференцій відбулися нові засідання контактної групи по Донбасу. За результатами онлайн-зустрічі в Офісі президента пізно ввечері 8 липня заявили: «Україна також укотре підтвердила готовність до якомога швидшого взаємного звільнення утримуваних осіб у форматі «всіх на всіх» і наголосила, що очікує на письмові підтвердження від іншої сторони». Якихось подробиць щодо обміну в ОП не навели.

Натомість представник Росії у ТКГ Борис Гризлов звинуватив українську владу у створенні перешкод для подальшого обміну. «Київ відмовився від узгоджених раніше домовленостей щодо складання списків на обмін згідно з чотирма категоріями утримуваних осіб. Буквально в ході засідання київська делегація заявила, що хоче ще дві категорії», — цитує Гризлова Радіо Свобода.

Нагадаємо: востаннє обмін утримуваними відбувся 16 квітня. Українська влада тоді передала угрупованням «ЛДНР» 14 осіб, а бойовики українській стороні — 20.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чинили тиск на слідчих
Читати
Щось у лісі...
Читати
Де потепліло?
Читати
Уповноваженого призначено
Читати
Аби була гречка
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове