Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Патріоти мають об’єднатися

ДЛЯ виходу з кризи потрібно, аби запрацювала економіка, відродилась колиска держави — село. А влада, замість того щоб провести націоналізацію енергетичної, газової, нафтової та вугільної промисловості, посилює приватизацію. Леонід Кучма за своєї каденції підписав понад 200 указів про перехід підприємств у приватну власність наближеним до себе особам, теперішнім олігархам. Бачимо, до чого це призвело. І Володимир Зеленський, на жаль, торує схожий шлях. А ще, вважаю, буде краще, коли усі патріотичні сили України об’єднаються. Багатопартійність на руку тільки «слугам народу», але не українському народу. Варто й нашим письменникам активізуватись, аби тиражувати справедливу інформацію як в Україні, так і за її межами.

Кароль КОВАЛЬСЬКИЙ.

м. Житомир.

 

Академія аграрних наук мала б підказувати уряду, як вести сільське господарство країни. Та, вочевидь, вона й сама не знає, що робити з тими господарствами, які безпосередньо їй належать. Яскравий приклад. ДП «Дослідне господарство «Тучинське» Гощанського району колись було відоме своїми здобутками на всю Україну. Відчуваючи крах за сучасної ситуації, керівництво попросило академію дати дозвіл на розпаювання земель для створення фермерських господарств. На що дістало відповідь, що, згідно з постановою Президії Верховної Ради Української РСР від від 29.07.1991 № 1370-ХІІ, землі належать НААН, які їм необхідні для фундаментальних і прикладних досліджень. Виникає запитання: «Що ж це за дослідження, котрі зводяться до передавання в оренду земель приватним структурам, які висівають дві культури — соняшник і кукурудзу?»

А тим часом у господарстві знищено понад п’ять тисяч голів ВРХ, понад три тисячі поголів’я свиней, 200 одиниць техніки (трактори, комбайни, автомашини) тощо. Колись тут мали роботу більше тисячі селян, нині ж зайняті лише 30—40 осіб. Розвитком сіл ніхто не займається.

К. В. ШЕВЧУК.

с. Тучин Гощанського району

Рівненської області.

 

І наш колишній колгосп довели до банкрутства. Заїжджі «спонсори» купили господарство за смішну ціну. Людей скоротили, поставили свого керуючого. Тепер навіть городів нікому виорати. Звернулися пенсіонери з цим питанням, то їм пояснили, щоб самі шукали, а вони гроші компенсують. Тільки ніде і нікого шукати. А скільки було раніше тракторів?! І ферми, і пташники, і завод цегляний. Ми, колгоспники, все це збудували власними руками. А вони при­йшли до влади і розвалили, розікрали. Коли винні будуть покарані?

Петро МОСКАЛЕНКО.

с. Веприк Гадяцького району

Полтавської області.

 

Мене, як пенсіонерку, яка до того ж ще й не може пересуватися через травму, дуже непокоїть закриття поштових відділень у селах. Може, бодай через газету достукаюся до наших реформаторів, щоб не рубали з плеча і зважали на людей. А посприяло б цьому, на мою думку, якби вони пожили в наших умовах і на наші пенсії хоч місяць. Неабияк також обурює, що на утримання «слуг народу» кошти завжди є, та ще й немалі. Тоді як листоношам роботи добавляють, а зарплату врізають. Ну де справедливість? І головне — як її відновити?

Людмила НІКОЛЕНКО.

с. Торговиця Новоархангельського району

Кіровоградської області.

 

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

З любов’ю дружина Євгенія, дочка Віра, зять Олександр, син Микола, внуки Владик і Яночка.

12 липня святкує день народження коханий чоловік, найкращий тато і дідусь — Петро Данилович Ткач із села Скибинці Тростянецького району Вінниччини.

Тату рідний, любий наш дідусю,

Ви в нас є — і милий нам цей світ.

Хай вам смуток не спаде на думку,

Ви живіть на радість нам сто літ.

Хай ніколи не болять вам руки,

Старість хай обходить повсякчас,

Тільки радість хай приносять внуки,

І всі люди поважають вас!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове