Архів
П’ятниця,
10 липня 2020 року

№ 51 (19799)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Мій лист про все

Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка

Василівського району

Запорізької області.

САМЕ так колись у «СВ» назвала свій допис Ольга Герасим’юк. Ось і я бодай контурно спробую охопити неосяжне, але болюче сьогодення. А спонукав мене до цього репортаж із всеукраїнської акції протесту «Рік Зеленського — рік реваншу». Загалом нині багато чого засмучує, доводиться постійно стримувати свої емоції, але тут, коли загроза самій незалежності держави, — несила мовчати.

Куди сьогодні дивиться СБУ? Хоча нічому дивуватися, добре знаємо, чия вона за суттю. А ще не стерлися з пам’яті часи совіцького КДБ, коли не всіх і кидали до кутузки, а проводили роз’яснювальну роботу. До мене приїздили районні інструктори, щоб контролювати дописи в рубрику «Листи робочих людей». Чи не рухівець випадково? Тоді злякана комуністична партія навіть дітей страхала рухівцями. А нині поглянули б покійні дисиденти та всі борці за незалежність України й жертви, яке сміття спливло на зеленоросійських хвилях. Віщають медведчуки—рабиновичі, карасьови, піховшеки і шуфричі з їхнім букетом мов.

З обмеженого вибору реалій наш порятунок один — це блок НАТО, який ми втратили ще 2005-го. А затим Янукович не підписав, бо Кремль заборонив. Тож не мовчіть ті, хто має рупор віщання і українське нутро.

...Щось не посилає нам Усевишній шевченківського Вашингтона. Навпаки, за нашої беззубої толерантності будемо квоти просити в етноменшин на місце українців на вищих щаблях влади.

І оскільки моє послання — «про все», то закінчу особистим. Кілька років тому гепнувся я з коня, везучи пашу. Але не на поетів «білий сніг», а на чорну землю поперек битого шляху. Внаслідок травми маю коротшу кінцівку. Ортопедичне взуття міряють у Запоріжжі, шиють у Дніпрі. А на районній взуттєвій фабриці соцзахист не дозволив замовити. «Пункти», «параграфи» забороняють. Гадаю, я не один такий в Україні. Як би порушити це питання?

Версія для друку          До списку статтей

З роси й води

З любов’ю дружина Євгенія, дочка Віра, зять Олександр, син Микола, внуки Владик і Яночка.

12 липня святкує день народження коханий чоловік, найкращий тато і дідусь — Петро Данилович Ткач із села Скибинці Тростянецького району Вінниччини.

Тату рідний, любий наш дідусю,

Ви в нас є — і милий нам цей світ.

Хай вам смуток не спаде на думку,

Ви живіть на радість нам сто літ.

Хай ніколи не болять вам руки,

Старість хай обходить повсякчас,

Тільки радість хай приносять внуки,

І всі люди поважають вас!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове