Архів
Вівторок,
7 липня 2020 року

№ 50 (19798)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

Серйозні наміри «Десни»

Микола МОТОРНИЙ.

Прем’єр-ліга України. Сезон-2019-2020. Фінальний етап. 29-й тур. «Олімпік» — «Дніпро-1» — 0:2, ФК «Львів» — «Ворскла» — 2:2, «Динамо» — «Шахтар» — 2:3, «Десна» — «Колос» — 5:1, «Зоря» — ПФК «Олександрія» — 2:2.

У нинішньому сезоні динамівці так і не змогли відібрати у гірників бодай очко. І цього разу «Шахтар» виявився сильнішим за «Динамо». Уже до перерви Степаненко і Коноплянка двічі змушували капітулювати динамівського голкіпера. Здавалося, що наприкінці зустрічі кияни врятують хоча б очко. Їм вдалося зусиллями легіонерів Вербича і Де Пени відновити рівновагу. Та вже через кілька хвилин переможний гол на свій рахунок записав Патрік.

За словами наставника гірників португальця Луїша Каштру, матчі з «Динамо» завжди є дуже важливими. «На такі поєдинки мотивовані й суперники, й ми, — наголосив Каштру. — Всі чотири перемоги далися дуже складно, адже це міцний суперник. На щастя, нам вдавалося домагатися найкращого результату в матчах чемпіонату. На жаль, не вийшло в Кубку України. Однак головної мети ми досягли і це сталося завдяки чудовому виступу наших футболістів в усіх поєдинках чемпіонату, включно із чотирма зустрічами з «Динамо».

Тим часом поразка від «Шахтаря» ускладнила боротьбу динамівському колективу за срібні нагороди і путівку до Ліги чемпіонів, куди рвуться чернігівська «Десна» і луганська «Зоря». Після звітного туру на друге місце вийшла чернігівська команда. Тільки на очко від киян відстає «Зоря».

Турнірне становище команд. Перша шістка: «Шахтар» — 75 очок (після 29 матчів), «Десна», «Динамо» — по 55 (29), «Зоря» — 54 (29), «Олександрія» — 44 (29), «Колос» — 29 (29); друга шістка: «Дніпро-1» — 37 (28), «Маріуполь» — 33 (27), «Ворскла» — 28 (28), «Олімпік» — 24 (28), «Львів» — 24 (29), «Карпати» — 15 (24).

* * *

У чемпіонаті Вірменії з футболу зчинився скандал навколо договірних матчів у другому за силою дивізіоні країни. Виконком Федерації футболу країни (ФФА) вирішив достроково завершити сезон-2019/20 в Першій лізі. Дискваліфікації зазнали 58 осіб, із них 45 отримали довічну заборону на заняття будь-якою футбольною діяльністю.

Серед дискваліфікованих футболістів, тренерів і функціонерів виявилися і 25 українців, з яких 20 отримали довічну заборону на заняття футбольною діяльністю. Зокрема, це футболісти Олег Гуменюк (грав за «Чорноморець», «Таврію», «Волинь»), Ілля Глушицький («Шахтар»), Тимофій Шеремета («Металург», Запоріжжя), Ігор Биковський («Шахтар», «Маріуполь»), Сергій Дячук («Дніпро»), Дмитро Копитов («Динамо», Київ) та інші.

Крім того, дискваліфіковані й українські тренери: Юрій Окул (екстренер «Арагац»), Сергій Литовченко (головний тренер «Локомотива») і Анатолій Пісковець (екстренер «Локомотива»), а також власник «Локомотива» Максим Дробний.

* * *

Втрата. На 73-му році життя помер видатний правий оборонець київського «Динамо» Володимир Трошкін. Із «Динамо» він став чотириразовим чемпіоном СРСР (1971, 1974, 1975, 1977), володарем Кубка СРСР-1974, Кубка кубків і Суперкубка Європи 1975 року. У складі збірної СРСР був фіналістом Євро-1972 і бронзовим призером Олімпіади-1976. Володимир Миколайович багато зробив для розвитку українського ветеранського футболу, довгі роки очолюючи Асоціацію ветеранів футболу України. Його смерть — непоправна втрата для вітчизняного спорту, ми глибоко сумуємо і висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Володимира Трошкіна.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Анонсували підвищення
Читати
На Буковині — уповільнення
Читати
Обіцяють, що електрика не подорожчає
Читати
Повернули фінансування
Читати
За німецькими лекалами
Читати
Знайшлися кошти
Читати
Скасовано кримінальну відповідальність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове