Архів
Вівторок,
7 липня 2020 року

№ 50 (19798)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Борімося — поборемо

Відмовляти у передплаті не мають права

Микола ЮРЧИШИН.

Останнім часом почастішали листи та телефонні дзвінки до редакції зі скаргами на поштовиків.

«БЛИЗЬКО сорока років я є передплатницею «Сільських вістей», але такого хамського ставлення з боку поштовиків не пригадую, — зателефонувала жителька м. Лимана Донецької області Раїса Федорівна Осадча. — 16 червня завітала до 4-го відділення зв’язку Лимана з проханням передплатити мою улюблену газету на друге півріччя, але у відповідь від операторки почула: «Запізно вже. Передплату на «Сільські вісті» ми приймали лише до 10 червня». Показую їй оголошення в газеті, що «Укрпошта» продовжила її по 23 число включно. «Це для нас не закон, комп’ютер уже передплати не приймає!» — нагримала операторка. Мені аж зле після цього стало. Як так? Хотілося б отримати від керівників «Укрпошти» роз’яснення щодо дій своїх підлеглих. Бо створюється враження, що державне поштове відомство спеціально чинить перепони у передплаті «Сільських вістей», через те що газета пише правду. В тому числі і про непорядних зв’язківців».

Непрості відносини склались із поштовиками у Миколи Петровича Гордієнка з Боярки Києво-Святошинського району Київщини. У червні йому не принесли жодного номера передплачених ним «Сільських вістей». Чому так сталося, запитував по телефону листоношу Любов Іванівну. Вона обіцяла принести газети то завтра, то післязавтра, а згодом сказала, що доставить тоді, коли буде мати час. Бо вулиця Самійленка, на якій проживає Микола Петрович, — не її дільниця. От, мовляв, стане до роботи в липні ще одна листоноша, тоді газету доставлятимуть вчасно. Врешті-решт Любов Іванівна газети за червень таки принесла, хоча не всі номери. Та й за це М. Гордієнко подякував, бо й справді його вулиця — не її дільниця. Обурило Миколу Петровича інше. У Боярському відділенні зв’язку йому відмовили у передплаті «Сільських вістей» на друге півріччя. Мовляв, індекс газети не значиться у комп’ютері. Змушений був чоловік їхати аж у Вишневе, щоб зробити передплату.

«Ефективні» менеджери «Укрпошти» докерувалися до того, що навіть у столиці нема кому доставляти періодику. Про це повідомила Галина Миколаївна Троценко, що проживає на вулиці Потоцького. Пів року її син Михайло Васильович, їдучи з роботи, робив великий гак до 66-го відділення зв’язку, що обслуговує цю вулицю, аби забрати матері «Сільські вісті», без яких вона не уявляє свого життя.

Щоб не намотувати зайвих кілометрів, на друге півріччя Микола Васильович передплатив «Селяночку» «до запитання» в іншому відділенні зв’язку, яке поблизу його роботи. Чоловік дивується: чому «Укрпошта» дере за доставку чималі кошти, а своїх прямих обов’язків не виконує?

Залишився без «Сільських вістей» на друге півріччя і житель селища Боромля Тростянецького району Сумщини Андрій Володимирович Петренко. У місцевому відділенні зв’язку йому відмовили у передплаті. Сказали, що газета, мабуть, уже не виходитиме, бо не зазначена в комп’ютері. Ось так познущалися над ветеранами праці! А жителеві Ромнів цієї ж Сумської області Володимирові Миколайовичу Коновалу поштовики відмовили у пільговій передплаті «Сільських вістей», хоча він звернувся до поштового відділення ще на початку червня і є багаторічним передплатником газети.

Скаржаться на недоодержані номери, які десь постійно губляться в дорозі, Лідія Олексіївна Маляренко із селища Семенівка на Полтавщині та Галина Петрівна Чумак зі Слобожанського Дніпровського району Дніпропетровщини. «Доки триватимуть такі безпорядки?» — запитують вони.

Відмова у передплаті та доставці преси — це порушення права людини на отримання інформації. Просимо повідомляти редакцію про такі дії поштовиків листом або телефоном за номером (044) 454-86-60.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Анонсували підвищення
Читати
На Буковині — уповільнення
Читати
Обіцяють, що електрика не подорожчає
Читати
Повернули фінансування
Читати
За німецькими лекалами
Читати
Знайшлися кошти
Читати
Скасовано кримінальну відповідальність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове