Архів
Вівторок,
7 липня 2020 року

№ 50 (19798)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Чергова річниця

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОТЯГОМ минулого тижня внаслідок обстрілів бойовиків дістали поранення восьмеро українських захисників. Загиблих серед наших військовослужбовців не було.

Натомість є загибла серед мирного населення. Так, у п’ятницю, 3 червня, внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань загинула 80-річна мешканка Зайцевого, що на Донеччині. «Вона мешкала у літній веранді будинку, зруйнованого внаслідок попередніх обстрілів... Від початку 2020 року це вже 11-та жертва обстрілів серед цивільного населення», — повідомила Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова. Загалом війна забрала життя 3353 цивільних осіб, іще понад сім тисяч було поранено і скалічено.

Від початку російської агресії на сході держави Україна втратила понад 13 тисяч співгромадян. Серед них на Донбасі вже загинуло 3094 українські військові, поранення зазнали майже 12 тис. бійців.

Тим часом США передали Україні чергову партію військового обладнання, зокрема рації та протитанкові ракети Javelin. За словами головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть цими ПТРК.

5 липня виповнилося шість років із дня визволення Слов’янська і Краматорська, які майже три місяці перебували під ворожою окупацією. З 13 жовтня 2014-го Краматорськ оголошено тимчасовим центром Донецької області, там нині розташована Донецька ОДА. Нагадаємо: у липні 2014-го, крім Слов’янська і Краматорська, українські військові визволили від російської окупації Дружківку і Бахмут — 6 липня, Костянтинівку — 7-го, Торецьк — 21-го і Авдіївку — 29 липня.

Виступаючи з нагоди чергової річниці, командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив: «Я щиро впевнений, що ми ніколи більше не дозволимо загарбникам ступати на нашу з вами рідну землю». Водночас він висловив співчуття рідним і близьким українських воїнів і місцевих мешканців, які поклали своє життя за незалежність України під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Анонсували підвищення
Читати
На Буковині — уповільнення
Читати
Обіцяють, що електрика не подорожчає
Читати
Повернули фінансування
Читати
За німецькими лекалами
Читати
Знайшлися кошти
Читати
Скасовано кримінальну відповідальність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове