Архів
Вівторок,
7 липня 2020 року

№ 50 (19798)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олексій Кущ, економіст.

Рішення влади перенаправити гроші з фонду боротьби із коронавірусом на ремонт доріг є абсурдним. Що роблять розвинені країни, економіка яких постраждала від пандемічної кризи? Створюють амортизаційні механізми для малого та середнього бізнесу, запроваджують дотації, які надають на безповоротній основі, пільгові кредити.

В Україні жодному чиновнику це не цікаво. Антикоронавірусний фонд зараз є великим гаманцем певних політичних груп, звідки вони можуть безлімітно брати кошти на «проєкти». Дороги є унікальним майданчиком для освоєння, бо провести аудит і оцінити доцільність витрачених коштів майже неможливо.

У нас 60 відсотків інфраструктури зношені. Щоб відбудувати все, потрібні трильйони гривень. Це кілька наших річних бюджетів. Тому програма «Велике будівництво» — це черговий фейк. Там фігурують обіцянки побудувати кілька сотень об’єктів. Цикл зведення до повної готовності одного — це кілька років, а будівництво за кілька місяців — це винахід нашого уряду. Вони підремонтують недобудоване, утеплять дитячі садки, модернізують школи — це буде пострадянський механізм створення «потьомкінських дєрєвєнь». Біля гарно пофарбованих фасадів переріжуть стрічки, покажуть по телебаченню, Президент відкриє амбулаторію — і все це подадуть як «велике будівництво». Цей проєкт створили для підживлення популярності влади. Його будуть застосовувати кілька місяців, потім він лусне, і йому на зміну прийде інший, щоб влада могла утримуватися на Олімпі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Анонсували підвищення
Читати
На Буковині — уповільнення
Читати
Обіцяють, що електрика не подорожчає
Читати
Повернули фінансування
Читати
За німецькими лекалами
Читати
Знайшлися кошти
Читати
Скасовано кримінальну відповідальність
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове