Архів
Вівторок,
7 липня 2020 року

№ 50 (19798)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Приділіть увагу часнику

КОЛИ через погодні умови абощо корисні речовини в недостатній кількості надходили до надземної частини рослини, то це проявляється на листі часнику. Воно завчасу жовтіє. Тому слід вдатися до екстрених заходів. А саме: підживити часник аміачною селітрою і відразу ж розпушити ґрунт навколо рослин. Для цього вистачить (на 10 м погонних рядка) однієї сірникової коробки селітри, розчиненої у відрі води.

Відтак через 10—12 днів часниковій грядці доцільно дати калійні добрива або півлітрову баночку деревного попелу, розсипавши його по поверхні й загорнувши розпушувачем чи сапкою в ґрунт.

Листя часнику може почати жовтіти і внаслідок хвороби — фузаріозу. В такому разі підгниває денце ще в землі і рослина легко висмикується. На жаль, на цьому етапі часник уже пізно лікувати. Хворі екземпляри слід видаляти, а місце, де вони росли, полити крутим розчином марганцівки. На цій грядці садити часник можна буде аж через п’ять-шість років.

Версія для друку          До списку статтей

ОСТАННІМИ місяцями «завдяки» коронавірусу виникла тенденція, якій, можливо, варто й порадіти. Міські жителі, серед яких чимало молоді, перебираються в село. Багато хто, придбавши недорогу сільську хату, вирішує таким чином своє житлове питання і вбезпечує сім’ю від ризиків, пов’язаних зі скупченнями людей. Та ось люди переїхали й окинули прискіпливим оком обійстя: тут можна залишити, як є, а оце негайно змінити, добудувати, відремонтувати,           досадити... На допомогу новим домовласникам — наш матеріал у наступному випуску «ДГ».

Що городники можуть зробити в липні, аби вітамінна продукція не закінчувалась на столі? Звісно, посіяти та посадити скоростиглі сільськогосподарські культури. Ще один плюс цього — повторний урожай можна сміливо закладати на зберігання на зиму, тоді як зібраному й викопаному за традиційної весняної сівби важко забезпечити відповідні умови у спеку.

Також помістимо інформацію про боротьбу з дуже небезпечним шкідником винограду — буйволоподібною цикадкою.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове