Архів
П’ятниця,
3 липня 2020 року

№ 49 (19797)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Ветеранська «Олімпійська миля»

Микола МОТОРНИЙ.

НОК України. Олімпійський день, присвячений заснуванню Міжнародного олімпійського комітету, члени Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області (КВЛАХО) відзначили спортивним родинним заходом. В обласному центрі відбувся пробіг «Олімпійська миля» з участю легкоатлетів, які багато років займаються цим улюбленим видом спорту, cповідуючи олімпійські цінності — гідність, дружбу, повагу. Найбільша група легкоатлетів стартувала на доріжках спорткомплексу «Поділля». Водночас розпочали біг групами або індивідуально члени КВЛАХО на стадіонах і парках Нетішина, Славути, Шепетівки, Красилова, Ярмолинців, Кам’янця-Подільського.

Успішно подолавши дистанцію довжиною 1609 метрів, вони отримали позитивні емоції, вкотре підтвердили важливість спорту в їхньому житті і побажали олімпійцям України успішного виступу на XXXII Олімпійських іграх у Токіо. У заході взяли участь майже 40 ветеранів спорту області, зокрема, члени відділення НОК і факелоносці естафети олімпійського вогню 1980 року: Микола Оніщук, Василь Рибачок, Олександр Музалевський, Віктор і Сергій Флентіни, Віктор Орєхов.

Футбол. Нападаючий іспанської «Барселони» Ліонель Мессі очолив рейтинг найкращих гравців за системою «гол+пас» починаючи з 2000 року. За 862 поєдинки в кар’єрі він забив 700 м’ячів і зробив 315 результативних передач, набравши 1015 очок. На другому місці за цим показником форвард італійського «Ювентуса» Кріштіану Роналду з 986 (728+258) результативними діями в 1005 матчах. Трійку найкращих замикає нападник італійського «Мілана» Златан Ібрагімович — 717 (521+196) очок у 860 матчах.

* * *

Чемпіонат України. Сезон-2019-2020. Перша ліга. 21-й тур. Луцька «Волинь» із рахунком 1:0 перемогла київську «Оболонь-Бровар». Успіх «Волині» на домашньому стадіоні «Авангард» приніс результативний удар Дениса Кожанова на 30-й хвилині. В іншому матчі ігрового дня «Прикарпаття» з Івано-Франківська поступилося 0:1 одеському «Чорноморцю», у складі якого на 60-й хвилині відзначився Андрій Штогрин.

Турнірну таблицю очолюють харківський «Металіст-1925», «Інгулець» і «Волинь», в активі яких по 41 очку. По 40 набрали «Агробізнес» і «Рух», в яких на гру менше.

* * *

Збірна України з футболу нинішнього року, найімовірніше, проведе заплановані товариські матчі з командами Франції та Польщі 7 жовтня і 11 листопада. Раніше через пандемію коронавірусу було оголошено про скасування цих зустрічей. Нагадаємо, що чемпіонат Європи-2020 перенесений на 2021 рік. Українські футболісти у рамках цієї першості зіграють у групі «С» з Нідерландами і Австрією. Третій суперник визначиться після плей-оф Ліги націй, матчі якого перенесли з березня на жовтень-листопад нинішнього року.

Бокс. Батько і тренер найкращого боксера планети-2017, чемпіона світу, Європи та Європейських ігор Олександра Хижняка нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня. Олександр Хижняк-старший удостоєний високої нагороди «за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю».

На початку червня нинішнього року Олександр Хижняк-молодший став головою комісії атлетів Міжнародної асоціації аматорського боксу (AIBA).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Планове підвищення
Читати
Через політичний тиск
Читати
Відповідальність посилено
Читати
Декому дозволили
Читати
Плагіатора — геть!
Читати
Можна «гнати» всім
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове