Архів
П’ятниця,
3 липня 2020 року

№ 49 (19797)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Незламний духом

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 1 липня, бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожого обстрілу один український захисник дістав поранення. Відповідь Об’єднаних сил, поінформували у пресцентрі штабу ООС, була адекватна — того дня наші оборонці знищили двох і поранили трьох загарбників.

Загалом, за даними розвідки, протягом червня російсько-окупаційні війська нараховують загиблими 42 особи, пораненими — 58 осіб. Також окупанти втратили п’ять одиниць техніки — дві вантажівки, два міномети і один танк.

У штабі також зазначили, що розвідка часто фіксує вияви у лавах окупантів нестатутних взаємовідносин, наслідками яких є тяжкі тілесні ушкодження і ножові поранення, передозування наркотиками, вживання алкоголю і травмування в стані сп’яніння, каліцтво.

Тим часом «МГБ ДНР» утретє (!) затримало двічі полоненого українського патріота Григорія Сінченка, якому 21 травня вдалося втекти з підвалу, де його піддавали тортурам. Уперше 25-річного донеччанина було заарештовано 2 грудня 2016 року. Його звинувачували у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підривах вишки мобільного оператора Фенікс. У грудні 2017-го Сінченка визволили з полону разом із 74 бранцями, яких тоді обміняли.

У «ДНР» за партизанську діяльність його, інваліда третьої групи, піддавали пекельним тортурам. За словами матері, Тетяни Гулевської, його катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.

Здавалося б, після такого досвіду людина триматиметься якнайдалі від «ДНР». Проте Григорій іще в полоні вирішив, що мусить помститися катам. Мати намагалася відмовити сина від планів помсти. «Я людина, яка вірує, — розповідала вона в інтерв’ю «Укрінформу». — Просила його простити їх заради Христа, може, вони покаються. Він казав: «Вони не люди, вони знущаються і б’ють заради задоволення. Якщо виживу, то вийду і обов’язково помщуся. Ти ж бачиш, скільки хлопців загинуло! Скільки у Донецьку цвинтарів, скільки по всій Україні воїнів без рук, без ніг... Чому ж я повинен ховатися?».

Торік у жовтні Сінченка знову затримали «спецслужби ДНР». У травні цього року він здійснив втечу, але не зміг вибратися з Донецька…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Планове підвищення
Читати
Через політичний тиск
Читати
Відповідальність посилено
Читати
Декому дозволили
Читати
Плагіатора — геть!
Читати
Можна «гнати» всім
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове