Архів
П’ятниця,
26 червня 2020 року

№ 47 (19795)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Без скандалу ніяк

Олена ГОРБУНЬ.

м. Вінниця.

Не надто святковий настрій мали медики «Швидкої допомоги» Вінниці у своє професійне свято. Та й звідки йому взятися, коли директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш оприлюднив інформацію, що 35 чоловік із тих, що працюють на цій станції, занедужали на коронавірус. А за кілька днів мер обласного центру Сергій Моргунов повідомив, що хворих на станції уже 76. Це третина працівників: водії, фельдшери і лікарі медичних бригад.

ЯК З’ЯСУВАЛОСЯ, здебільш на виклики екіпажі виїжджають без спеціального захисного одягу. Більше того, за словами депутатки обласної ради Ганни Давиденко, лікарі, що мали контакт із зараженими людьми, продовжують працювати, і закривати станцію на карантин ніхто не збирається.

Після того, як ця інформація набула розголосу, увесь колектив «Швидкої медичної допомоги» протестували на COVID-19. Відтепер на виклики виїздять лише ті працівники медичних бригад, у яких вірус не виявили. Всім, хто на «передовій», пообіцяли муніципальні надбавки вже поточного місяця.

Але скандал не вщух, а навпаки, розгорівся з новою силою. Бо до редакції одного з центральних телеканалів зателефонувала працівниця станції «Швидкої допомоги» і на умовах анонімності розповіла, в яких жахливих умовах працюють вона та її колеги. Будівля стара, стіни облуплені, уражені грибком та пліснявою. Реальна кількість хворих медиків приховується. Дехто з водіїв «швидких», яких нарешті також піддали тестуванню, виявилися безсимптомними носіями вірусу. Зрозуміло, що, не почуваючись хворими, вони продовжували виконувати свої обов’язки як зазвичай. А як не «поділитися» одне з одним вірусом у тісному й непристосованому приміщенні? Маленька кімнатка відпочинку, в якій навіть рук нема де помити, розташована в ангарі для авто. А на зміну виходять одночасно 14 водіїв...

Тісно і в інших приміщеннях. У кімнатах лікарів ліжка стоять впритул одне до одного. Медики підозрюють — коронавірус так швидко поширився тут, у чорних від грибка стінах, бо пліснява послаблює імунітет. Дах тече. Під час останніх рясних дощів, кажуть на станції, зі стелі просто капало. Керівники установи виправдовуються, що ремонтувати станцію не мають права, бо орендують приміщення у мерії. Та й грошей катма.

Факти за анонімним телефонним дзвінком підтвердились. У результаті хвилі суспільного обурення у міській раді нарешті почався рух. Повідомили, що дозвіл на ремонт уже надано, всі працівники «швидкої» відтепер регулярно проходитимуть тест на COVID-19.

Щоправда, високопосадовці обласного центру ще з’ясовують, хто саме має приводити до ладу приміщення. А медики тим часом перейшли на посилений режим роботи, адже у місті по 31 липня діятимуть суворі карантинні обмеження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Лісоруби не винні?
Читати
Оцінювання розпочато
Читати
Як бути з навчанням
Читати
Кордони закриті
Читати
Електорат розсіюється
Читати
Уточнено норму
Читати
Тепер автоматично
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове