Архів
П’ятниця,
26 червня 2020 року

№ 47 (19795)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.

Малювали Олексій Кохан
і Світлана Урбанська


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Колесо

1. Відома опера французького композитора Жоржа Бізе, лібрето за однойменною новелою Проспера Меріме. 2. Його прибивають над вікном у хаті, коли хочуть повісити штори. 3. Банківська позичка на певний термін під заставу і відсотки. 4. Виплата додаткової грошової винагороди за добре виконану роботу. 5. Вимерла тварина — слон льодовикового періоду з довгою вовною і бивнями, загнутими догори. 6. Велика незабудована площа у населеному пункті, а в сучасній Україні — ще й символ революції, народної єдності та свободолюбства. 7. Сушені абрикоси без кісточки. 8. Місцевість із мальовничою природою, добрим кліматом і цілющими водними джерелами, де зазвичай будують санаторії і бази відпочинку. 9. Столиця Сирії. 10. Особливий хист людини до чогось, видатні здібності. 11. Науковець, який вивчає світ живої природи. 12. Чи не найпопулярніший у світі струнний музичний інструмент. 13. Багаторічна трав’яниста й напівкущова рослина з великими пахучими квітками; деякі види її використовуються в медицині, парфумерії і кулінарії. 14. Підбор на підошві чобіт або туфель. 15. Особа командного та начальницького складу збройних сил, що має військове звання від молодшого лейтенанта до полковника включно. 16. Той, хто вірить в існування непізнаних літаючих об’єктів позаземного походження і збирає відповідні докази по світу. 17. Великий хижий птах родини яструбових, який має темно-буре оперення. 18. Третя нота, струна; музичний інтервал, вимірюваний трьома ступенями діатонічної гами. 19. Хімічний елемент, сріблясто-білий м’який метал, що входить до складу цинкових руд. Назва жовтої фарби різних відтінків. 20. Фломастер із широким стержнем, яким зазвичай виділяють у тексті щось важливе. 21. Стан штучного сну або просто запаморочення, нечутливість, викликані діянням певних хімічних речовин або фізичних чинників на організм людини й тварини під час операції. 22. Представник кочового іраномовного племені, яке протягом VI—II століть до нашої ери було степовим сусідом слов’янських племен Приазов’я і Причорномор’я. 23. Острівна держава у Східній Азії. 24. Стан душевної рівноваги, відсутність хвилювань, сумнівів, клопотів тощо.

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Не коваль, а кліщі має. З довгими вусами, а не чоловік. Живе у річці, а не риба. Коли чорний, то кусає, а лиш почервоніє, так і присмиріє.

* * *

На полі народився, на заводі варився, на столі у чашці розчинився.

* * *

Не гавкає, не кусає, а в хату не пускає.

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть народне повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається і по горизонталі, і по вертикалі.

1. Давня українська назва торговця сіллю, який займався візницьким промислом.

2. Зосередження зору на якомусь предметі чи людині.

3. Фразеологізм «Там, де … телят не пас».

4. Американська рослина, укорочене стебло якої при основі має розетку довгастих м’ясистих колючих соковитих листків. Цвіте раз у житті.

5. Міра ваги коштовного каменя.

 

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове