Архів
Вівторок,
16 червня 2020 року

№ 44 (19792)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Футбол

«Динамо» чіпляється за «срібло»

Микола МОТОРНИЙ.

Прем’єр-ліга України. Сезон-2019-2020. Фінальний етап. 26-й тур.

ФК «Маріуполь» — «Ворскла» — 1:1

«Зоря» — «Динамо» — 1:3

«Олімпік» — ФК «Львів» — 2:0

«Колос» — «Шахтар» — 0:1

ПФК «Олександрія» — «Десна» — 1:5

Матч «Карпати» — «Дніпро-1» перенесено.

НА ЗАПОРІЗЬКІЙ «Славутич-Арені» вирішувалася доля срібних медалей і другої путівки до Ліги чемпіонів. Луганська «Зоря» приймала столичне «Динамо». На полі точилася напружена і безкомпромісна боротьба. Було чимало моментів в обох команд, але по-справжньому за справу футболісти взялися тільки після першого тайму. На 54-й хвилині гості порушили правила у своєму штрафному майданчику і Юрченко з пенальті вивів луганців уперед — 1:0. Гості тривалий час нічого не могли вдіяти проти насиченої оборони «Зорі». І все-таки перша груба помилка луганців коштувала гола. На 71-й хвилині відзначився Буяльський, а вже за чотири хвилини Карлос де Пена вдруге змушує капітулювати голкіпера «Зорі». На шостій доданій арбітром хвилині Циганков ставить переможну крапку — 3:1.

На жаль, півзахисник і капітан «Динамо» Сергій Сидорчук на 80-й хвилині зазнав травми після фолу Ловро Цвека і не зміг продовжити гру. Півзахисник «Зорі» отримав червону картку. Після прибуття команди до Києва Сидорчука доправили в лікарню. Там йому на ногу наклали шви. Обстеження виявило, що пошкодження зв’язок і кісток немає. Через два тижні, кажуть лікарі, півзахиснику знімуть шви, і він зможе взятися до індивідуальних тренувань. Сергій, мабуть, пропустить півфінал Кубка України проти «Миная», а також матчі УПЛ проти «Колоса» і «Десни». Нагадаємо, в нинішньому сезоні Сидорчук зіграв 30 матчів за «Динамо» у всіх турнірах. В його активі один гол і три результативні передачі.

На НСК «Олімпійський» донецький «Шахтар» іще на крок наблизився до золотих медалей. Гола Мораєса на 48-й хвилині вистачило для перемоги над ковалівським «Колосом». У наступному турі гірники вже можуть відсвяткувати свій черговий чемпіонський титул.

Сумний рекорд повторив ПФК «Олександрія». Після поразки в домашньому матчі від київського «Динамо» (1:5) олександрійці з таким же рахунком поступилися чернігівській «Десні» і практично втратили шанси позмагатися за «бронзу».

Турнірне становище. Перша шістка: «Шахтар» — 68 очок (після 26 матчів), «Динамо» — 52 (26), «Зоря», «Десна» — по 49 (26), «Олександрія» — 43 (26), «Колос» — 26 (26); друга шістка: «Дніпро-1» — 34 (25), «Маріуполь» — 27 (25), «Олімпік» — 23 (26), «Ворскла» — 23 (25), «Львів» — 22 (26), «Карпати» — 14 (23).

* * *

Приємна новина надійшла з Іспанії. Воротар футбольного клубу «Ов’єдо» Андрій Лунін відстояв на «нуль» у матчі 32-го туру іспанської Сегунди проти «Понферрадіни». Український голкіпер допоміг своїй команді добитися нічийного результату — 0:0. Лунін провів другий «сухий» матч поспіль.

Окрім того, авторитетний портал «SofaScore» визнав Луніна найкращим в цьому матчі. Український воротар отримав найвищий бал — 7,7. «Ов’єдо» посідає 17-те місце в Сегунді, випереджаючи на одне очко «Депортіво», що перебуває в зоні вильоту. У наступному турі, 17 червня, команда Луніна на своєму полі зустрінеться саме з «Депортіво». Очікується, що після закінчення орендної угоди українець повернеться в мадридський «Реал», де стане дублером Тібо Куртуа в наступному сезоні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Області по-новому
Читати
Небо відкрите
Читати
Тенденція на збільшення?
Читати
Офіційно — півмільйона
Читати
США затвердили допомогу
Читати
Тепер — і без реєстрації
Читати
Культура в надійних руках...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове