Архів
Вівторок,
16 червня 2020 року

№ 44 (19792)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Літа молодії

Охороняти і захищати

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Харківська область.

Фото автора.

На аеродромі «Коротич» Харківського аероклубу ім. В. С. Гризодубової Товариства сприяння обороні України на вертольоті Мі-2 піднімалися в небо курсанти Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ. Майбутні випускники здійснили перший свій політ з летовища поблизу обласного центру.

ДО СКЛАДУ вишу цей льотний навчальний заклад, який раніше підпорядковувався Міністерству освіти і науки, увійшов торік, аби на його базі забезпечувати підготовку і перепідготовку пілотів та інженерно-технічного складу авіації Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Національної гвардії. В той час, зізналися мені курсанти, вони переживали стосовно подальшої долі — і своєї, і навчального закладу — в складі вишу МВС. Нинішні ж польоти в Коротичах є свідченням того, що коледж не тільки зберіг колишні надбання, а й успішно розвивається. Власне, не секрет, що тепер не треба ламати голову над тим, де взяти кошти на навчання пілотів гелікоптерів, бензин для тренувальних польотів. Усім цим забезпечує міністерство та університет, до якого входить коледж. ХНУВС співпрацює також із відповідною галуззю Польщі, котра має надати цьому навчальному закладу кількадесят сучасних вертольотів.

— Я впевнений, що всі знання, набуті під час навчання, ви успішно застосовуватимете для виконання службових завдань,— зазначив на урочистому шикуванні перед польотами ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Швець.

Майбутні пілоти нині навчаються як бюджетним коштом, так і за гроші фізичних і юридичних осіб. За бажанням випускники укладають контракт із державою — Прикордонною службою, Службою з надзвичайних ситуацій, Національною поліцією, Національною гвардією. В університеті внутрішніх справ стверджують, що без роботи випускники не залишаться.

Проводжаючи курсантів у перший політ, начальник Харківського аероклубу Сергій Філатов зазначив, що професії пілота необхідно вчитися все життя. Вона дуже шляхетна, потрібна і водночас небезпечна. І, звичайно, побажав того, чого бажають завжди пілотам: «Нехай кількість ваших злетів дорівнює кількості приземлень».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Області по-новому
Читати
Небо відкрите
Читати
Тенденція на збільшення?
Читати
Офіційно — півмільйона
Читати
США затвердили допомогу
Читати
Тепер — і без реєстрації
Читати
Культура в надійних руках...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове