Архів
Вівторок,
16 червня 2020 року

№ 44 (19792)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Перерозподіл із душком

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

НА РОЗГЛЯД Кабінету Міністрів України від Одещини подана пропозиція щодо поділу області на шість районів. Хтось вважає, що відтак хоч чиновницької раті поменшає, а багато хто не вірить у зміни на краще, мовляв, життя простого люду в часи реформ лише гіршим стає. Та є у цьому перерозподілі таке, що не всім видно. Воно, як кажуть, «під килимом» і тхне дуже неприємно.

А річ ось у чому. Подільський район має охопити 249,9 тис. жителів, Березівський — 152,5 тис., Болградський — 145,1 тис., Білгород-Дністровський —331,2 тис., Ізмаїльський — 215,6 тис. і Одеському відійдуть 1 млн 286 тис. Що ж, із душами ніби все зрозуміло. Плюс туди чи мінус сюди — людський фактор для новітніх князьків не має такої ціни, як питання території. Бо це ж — сільгоспугіддя, пасовища, надра, водойми і всілякі інші «джерела», з яких вони планують собі далі жити та багатства наживати.

Ось чим воно тхне! Яскравий приклад того, як «місцеві реформатори» втілюють адмінреформу, схема переділу Одещини, яку запропонували ті, що нині «рішають» в області. Вона передбачає долучення великої частини узбережжя Чорного моря до двох районів із центрами у містах. Так, скажімо, Білгород-Дністровський має охопити величезну водну частину (море і лимани). Решта дістається Одеському району. При цьому зарахування Чорноморська, який фактично є містом-супутником Одеси, до Білгород-Дністровського району здається якимсь абсурдом. Та, бачте, біле має стати чорним, якщо комусь так треба.

Врешті, як вирішить Кабмін, так і буде. Але душок від схеми одеських удільних князьків ще довго витатиме над Причорномор’ям.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Області по-новому
Читати
Небо відкрите
Читати
Тенденція на збільшення?
Читати
Офіційно — півмільйона
Читати
США затвердили допомогу
Читати
Тепер — і без реєстрації
Читати
Культура в надійних руках...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове