Архів
Вівторок,
16 червня 2020 року

№ 44 (19792)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Андрій Любка, письменник.

Міністерство розвитку громад і територій оприлюднило проєкти районування областей України. На Закарпатті укрупнених районів буде п’ять замість теперішніх 13. Несподіванкою стала поява Берегівського району. Пролягатиме він уздовж кордону з Угорщиною. Більшість населення там угорського походження.

Наприкінці травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив робочий візит в Угорщину. Оскільки авіасполучення в умовах пандемії обмежене, він подолав понад тисячу кілометрів із Києва до Будапешта автомобілем. Що такого важливого було в порядку денному?

Угорці десятиліттями торгувалися й вимагали створення окремої угорської адміністративної одиниці на Закарпатті. Пропагували визнання культурної автономії. Жодна українська влада на такі поступки не йшла. Усвідомлювали загрози нацбезпеці.

Створення Берегівського району — неприпустима помилка. Закарпатські угорці не сепаратисти. Але обставини й ситуації змінюються. Поява окремого «етнічного» району може запустити подібні процеси по всій Україні.

На торгівлі національними інтересами нічого путнього не заробиш. Якщо одні можуть шантажувати нас і добиватися свого, то невдовзі й інші сусіди спробують витерти об нас ноги. Не кажучи вже про Росію, яка в кожну міжетнічну сварку піділлє бензину. Невже цього не розуміють у Києві?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Області по-новому
Читати
Небо відкрите
Читати
Тенденція на збільшення?
Читати
Офіційно — півмільйона
Читати
США затвердили допомогу
Читати
Тепер — і без реєстрації
Читати
Культура в надійних руках...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове