Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Київщина

Шість районів замість 25

Олена КОЩЕНКО.

КАБМІН схвалив пропозицію Київської ОДА про нове районування. Згідно з нею, столична область ділитиметься всього на шість районів замість нинішніх 25. Йдеться про новоутворені Бориспільський, Бучанський, Фастівський, Переяславський, Обухівський і Білоцерківський райони. Крім цього, відомо, що Ірпінський район стане Бучанським. До Фастівського відноситимуться Боярка і Васильків, а до Бориспільського — Бровари.

Проєкт «районування» вже викликав протестну реакцію. Чи не найбільшого скандалу набуло створення Бучанського району замість Ірпінського, адже у Бучі, яка донедавна була селищем міського типу, наразі проживає трохи більш як 36 тисяч людей, тоді як у позбавленому статусу райцентру Ірпені — понад 100 тисяч. Окрім того, Буча — дотаційне місто, а в Ірпені надходжень до міськбюджету вистачає, щоб покривати базові витрати. Остаточне рішення щодо цього має бути винесене Верховною Радою у липні.

А чим щурки завинили?

ДЕРЖАВНА екологічна інспекція забила на сполох: у краї власники пасік масово вбивають птахів, бо ті через голод поїдають бджіл. Опубліковано чимало світлин, на яких пасічники буквально полюють на пернатих із зброєю чи сітками. Йдеться про винищення щурки європейської — пташки родини бджолоїдкових, яка полює на комах у повітрі і гніздиться великими зграями. Бджолярі несправедливо вважають її шкідником, оскільки, крім бджіл, щурка ловить і шкідливих комах, наприклад, ос і бджолиних вовків. Через те що агропромислові компанії знищують комах у регіоні, у птахів порушений харчовий баланс. Птахи не мають достатньо їжі і почали поїдати бджіл… «Те, що ми спостерігаємо, можна назвати справжньою війною проти птахів», — застерігають екологи.

Апарат УЗД для обстеження судин

ДНЯМИ кабінет ультразвукової діагностики Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування отримав новенький японський апарат УЗД вартістю понад два мільйони гривень для обстеження судин. Оплатили дороговартісне обладнання коштом міського бюджету.

Раніше в лікарні не було можливості обстежувати судини пацієнтів. А за словами лікаря Іллі Луціва, кількість хворих на серцево-судинні захворювання зростає, тож такий апарат украй необхідний для проведення якісної і своєчасної діагностики і попередження інсультів. До речі, новий УЗД апарат досить мобільний, тож його можна доправити до пацієнтів у важкому стані.

Найбільший у Європі довгобуд

ПОДІЛЬСЬКО-Воскресенський міст у столиці прозвали легендарним довгобудом. Епопея з його будівництвом розтягнулася майже на два десятиліття. Воно розпочалося 2003-го і з мінливою активністю триває досі. Днями КМДА відзвітувала про поточні роботи на мосту і назвала нову (і це вже вкотре!) дату введення в експлуатацію. Отже, на арочну конструкцію мосту для стабілізації і міцності споруди вже встановили вісім великих тросів. Їх місто придбало у німецької компанії Bridon-Bekaert — відомого в світі підприємства, що виробляє всі види промислових сталевих тросів. Паралельно збирають великі металеві конструкції — основу частини в напрямку Подолу… Генпідрядник обіцяє, що в 2022 році автомобілі вже почнуть їздити по мосту.

10-кілометровий мостовий перехід, який із уведенням в експлуатацію має стати найбільшим арочним мостовим переходом у Європі, з’єднає правобережний Поділ і лівобережні житлові масиви — Троєщину, Воскресенку і Райдужний. Він буде двоярусний. На верхньому облаштують шість смуг для автомобільного руху з пропускною спроможністю 60 тисяч автомобілів на добу (для порівняння: у Північного мосту цей показник становить 10 тисяч), а на нижньому — дві залізничні колії під майбутнє метро, три станції якого розташуються на мосту.

Внутрішні рейси у міжнародному терміналі

АЕРОПОРТ «Бориспіль» відновив поки що перші два внутрішні авіарейси — у Дніпро та Одесу (старт міжнародних призначений на 15 червня). Втім, пасажири можуть відлітати вже за новими правилами. Всі внутрішні рейси обслуговуються в терміналі D. Вхід до нього дозволений лише пасажирам у медичних масках із посадковим талоном чи квитком. Крім того, на в’їзді в аеропорт розміщений контрольно-пропускний пункт поліції, на якому всім прибулим міряють температуру.

Через глобальну пандемію авіація несе великі збитки. У «Борисполі» пасажиропотік впав на 99%. «За найоптимістичнішим сценарієм, до кінця року летовище обслужить шість мільйонів пасажирів. Тоді як торік їх було понад 15 мільйонів», — зазначив гендиректор аеропорту Павло Рябкін.

А все воно, нерозділене кохання

ВСЯ Миронівка, місто з 12-тисячним населенням, цілу годину сиділа без світла… через нерозділене кохання.

25-річний місцевий краянин посварився зі своєю дівчиною. Хильнувши з горя оковитої, не придумав нічого кращого, як вилізти на високовольтну електроопору. На щастя, небайдужі перехожі зателефонували у службу «102».

Щоб урятувати чоловіка від неминучої смерті, поліцейські спільно зі співробітниками ДСНС звернулися до працівника «Київобленерго» з проханням знеструмити вишку, напруга якої 35 тисяч вольт. Проте навіть після того чоловік не зважав на вмовляння спуститися додолу, продовжував підійматися вище і у відповідь погрожував самогубством. Лише згодом, певно, трохи протверезівши, все ж почав спускатися.

Правоохоронці склали на порушника адмінпротокол. За рішенням суду той сплатить штраф.

Родинами — на спортмайданчик

У СЕЛІ Стайки Кагарлицького району відкрили відразу два спортивні об’єкти. Це майданчик зі штучною травою та тренажерами просто неба на території Стайківської загальноосвітньої школи. Другим об’єктом по сусідству стало міні-футбольне поле також зі штучним покриттям розміром 42х22 метри.

Зводилися спортивні об’єкти в рамках програми «Київщина спортивна». Фінансувалася закупівля спортобладнання коштом обласного бюджету, а облаштовувався об’єкт за рахунок місцевого. Треба сказати, що спорт-майданчик у Стайках став одним із 46, які нині створюються в опорних закладах регіону.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Отримали гроші
Читати
Європа теж підкинула
Читати
Загроза не минула
Читати
Вимоги послаблено
Читати
Пакують валізи. Назавжди
Читати
Дороги чи врожай?
Читати
Найважчим був квітень
Читати
Поки що негусто
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове