Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Євген Дикий, учений, громадський діяч.

Карантин доволі ефективний інструмент уповільнення епідемії. Однак має дорогу ціну. Особливо для економіки країни.

Кожна держава, в якій є досить професійне керівництво, зважувала, наскільки цей інструмент буде ефективним і наскільки дорогим. Кожна ухвалювала своє рішення. Щодо України, то створюється враження, що в нас на вищих щаблях влади взагалі відсутнє розуміння, як діє карантин. Тут просто дивились, як роблять інші, й доволі хаотично копіювали, без жодного реального розрахунку, як воно спрацює в наших умовах.

При цьому економіку повністю поставили на паузу. Сотні тисяч людей позбавили роботи, шматка хліба. Найболючіше це вдарило по людях, які працюють і заробляють рівно стільки, скільки витрачають. Бізнес також «ліг». Проте податки поки що сплачені за попередній період. За підсумками нинішнього кварталу побачимо, якою величезною буде дірка в зборах держбюджету. Тоді наступними потерпілими стануть працівники державного сектору та пенсіонери — їхні пенсії до Пенсійного фонду також надходять з держбюджету.

Владі треба десь шукати гроші. Уявіть, що ми приходимо до осені з порожнім бюджетом і з купою людей, які ледь виживають, бо кілька місяців сиділи без роботи. А тут вдаряє другий спалах, і знову треба вводити карантинні обмеження. Я навіть не беруся прогнозувати, якою буде реакція суспільства.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Отримали гроші
Читати
Європа теж підкинула
Читати
Загроза не минула
Читати
Вимоги послаблено
Читати
Пакують валізи. Назавжди
Читати
Дороги чи врожай?
Читати
Найважчим був квітень
Читати
Поки що негусто
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове