Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО.

Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Колесо

1. Дитинча свині. 2. Холодна колюча зброя у формі вузького короткого кинджала, яку носять офіцери військово-морського та військово-повітряного флоту. 3. Посухостійке дерево або кущ із дуже пахучими білими або жовтими квітками і шипами на гілках. 4. Бокова частина черепа від вуха до лоба. 5. Найближча до Землі планета Сонячної системи. 6. Усний виклад навчального предмета викладачем в університеті, академії або коледжі. 7. Працівник радіо чи телебачення, який читає текст перед мікрофоном. 8. Практична деталь одягу, призначена для зберігання документів, грошей, якихось дрібних речей. 9. Добре укріплена на випадок зовнішніх загроз підземна захисна або оборонна споруда. 10. Демісезонний верхній одяг. 11. Застібка, яка скріплює кінці ременя, пояса. 12. Прісне хрустке печиво з дірочками, різновид галети. 13. Зневажливе висловлювання, негарний вчинок стосовно когось. 14. Декоративний дашок різної форми і з різного матеріалу на лампу для захисту очей від світла або ж для зосередження його в певному напрямку. 15. Плід дуба. 16. Загін для овець. 17. Небесне тіло, що має яскраве ядро й туманну оболонку, від якої тягнеться довга смуга світла, що нагадує хвіст. 18. Поясний чохол для пістолета, револьвера. 19. Вищий бойовий підрозділ у Стародавньому Римі. У сучасному світі — частини в арміях деяких країн, сформовані з іноземних громадян. 20. Червоний стручковий овоч із дуже пекучим смаком, на честь якого названий всеукраїнський гумористичний журнал. 21. Розважальна дитяча гра, учасники якої виконують як штраф які-небудь зазвичай жартівливі завдання, визначені жеребкуванням. 22. Велика і цупка коробка з прикріпленою кришкою для дорожніх речей, атрибут мандрівника. 23. Політична організація, члени якої беруть участь у виборах. 24. Дерево — символ столиці України.

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Не сани, не віз, а їде без коліс.

* * *

Книги читають, а грамоти не знають. Своїх очей не мають, а бачити світ допомагають.

 

Ребус

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть народне повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається і по горизонталі, і по вертикалі.

1. Велика повінь, велетенський розлив води.

2. Рідкісна тварина родини жирафових, що відрізняється короткою шиєю та каштаново-бурим забарвленням із чорно-білим візерунком на верхніх частинах кінцівок і крижах.

3. Велика старовинна срібна монета, що у XVI-XIX століттях була в обігу в Європі.

4. Театральна музично-драматична вистава.

5. Морський розбійник, корсар.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове