Архів
П’ятниця,
12 червня 2020 року

№ 43 (19791)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«До 2008-го я працював у Магадані (РФ). Затим повернувся на Батьківщину. Але коли виходив на пенсію, мені зарахували страховий стаж тільки до 2003-го. Без останніх п’яти років. Чому?»

Олександр БЕСПАЛЮК.

м. Житомир.

 

НА ЗАПИТАННЯ читача відповідає заступник начальника Головного управління ПФУ в Житомирській області Наталія Володимирівна МАКШАЄВА.

— Страховий стаж з 01.01.2004-го обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до цієї дати — на підставі документів та у порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цього Закону.

На сьогодні діє Угода про гарантії прав громадян держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі пенсійного забезпечення від 13 березня 1992 року, відповідно до якої пенсійні виплати громадянам держав — учасниць Угоди здійснюються за нормами законодавства держави, на території якої вони проживають.

Періоди трудової діяльності до страхового стажу з 2004-го на території СНД зараховуються за умови підтвердження сплати страхових внесків до відповідних фондів держав — учасниць СНД, на території яких ця діяльність проводилася.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове