Архів
Середа,
10 червня 2020 року

№ 42 (19790)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Світ захоплень

Без даху, зате з... музикою

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

ВІДНЕДАВНА сільськими вулицями Івчі Літинського району роз’їжджає незвичний легковик — радянський «Запорожець» із ознаками німецького кабріолета. Такий своєрідний симбіоз — творіння рук і думок юних місцевих «кулібіних» Андрія Маковійчука і Максима Мамедова.

Юнакам 16 і 18 років. Андрій днями закінчив дев’ять класів, а Максим навчається в одному з професійних ліцеїв Вінниці. Друзі з дитинства захоплюються технікою і давно мріяли зробити щось особливе, «щоб аж дух захоплювало». При нагоді придбали старенького «Запорожця»: дарма що інколи він не заводився і дверцята не завжди зачинялися, зате ціна приваблива і доступна — вісім тисяч гривень.

Маючи в період карантину багато вільного часу, вони відтюнінгували свою покупку — зрізали металевий дах, замінили сидіння в салоні й встановили акустичну систему. Так і вийшов саморобний кабріолет.

Люди в селі вражені роботою земляків-автомеханіків, дехто просить прокатати з вітерцем і навіть сфотографуватися біля машини. Але, з’ясувалося, таке переобладнання незаконне.

Як пояснили у сервісному центрі, спочатку автовласники мали отримати дозвіл і тільки тоді зрізати дах. Відповідно до Закону України «Про дорожній рух», необхідно в 10-денний термін внести всі зміни щодо адреси і типу транспортного засобу.

Та цим юнаки не надто переймаються, адже за межі села вони не виїжджатимуть і вже збирають гроші на нові деталі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Статистика погіршилась
Читати
На ринках стало вільніше
Читати
«Стіна»-довгобуд
Читати
В основному орієнтир на Захід
Читати
Карантин і безробіття
Читати
Борються зі страшною недугою
Читати
«Дія» не скрізь діє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове