Архів
Середа,
10 червня 2020 року

№ 42 (19790)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Національний лікнеп  від професора Масляка

Хвороба поглиблюється

Петро МАСЛЯК.

Відповідаю на запитання народних мас.

ПЕРШЕ: а чому ви, питають мене, не пішли заступником міністра в нинішній уряд? Хоч одна розумна людина там була б. Пояснюю просто. Україна хвора, і хвороба поглиблюється. Якщо це дуже хвора людина, то скликають консиліум лікарів. Усі з дипломами, в усіх величезний досвід роботи. І, яке щастя, хворий одужав. А ось інша гіпотетична ситуація. До хворого скликали консиліум, який складається з блазнів і одного лікаря без права вето. Пацієнт помре, а блазні умиють руки (ми не спеціалісти, мовляв) і вкажуть рукою на лікаря. І хто той лікар, який пішов у таку команду? Так, маєте рацію. Дурень. Звідси і кадровий голод.

Друге запитання: і чому це ти триндиш, розумник знайшовся, взяв би й порадив Зеленському бодай щось фундаментальне. Прошу пані й пана. Потрібно, маючи монобільшість у парламенті, вже завтра або на наступному тижні повернути з офшорів в Україну мільярди доларів, вивезених незаконним способом олігархами і мультимільйонерами. Не треба штурмувати музеї. Не треба пресувати умовну Федину. Не треба викладати в Інтернеті розмову людей з нібито голосами панів Байдена і Порошенка. Не треба змінювати закон про мову. Візьми й поверни гроші олігархів в Україну. І все. Але ж уже понад рік минув. І що ми маємо? Та нічого.

А ось третє запитання. Ви пишете, кажуть мені, про економічний націоналізм, а що це таке? Та все елементарно просто. Це коли вантажні автомобілі для армії держава закуповує не в Білорусі, а на заводі КрАЗ. Це коли держава закуповує швидкісні потяги не в Південній Кореї, а на Крюківському заводі. Це коли в Україні не рекламується і продається пиво держави-агресора «Балтика», яке пітерський співак Шнуров назвав «лайном»... Усе дуже просто. Але ж не розуміють. Хоч кілок на голові теши...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Статистика погіршилась
Читати
На ринках стало вільніше
Читати
«Стіна»-довгобуд
Читати
В основному орієнтир на Захід
Читати
Карантин і безробіття
Читати
Борються зі страшною недугою
Читати
«Дія» не скрізь діє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове