Архів
Середа,
10 червня 2020 року

№ 42 (19790)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дощі трохи переборщили

Зенон МИХЛИК.

ІНТЕНСИВНІ опади на початку червня зумовили формування паводків у Карпатському регіоні, інформує Дністровське басейнове управління водних ресурсів (ДБУВР). Оскільки дощі не припинилися і на початку літа, прирости рівнів води у річках сягали 44 — 115 сантиметрів за добу.

Зокрема, визріла чергова хвиля паводка: Днiстер бiля Залiщиків піднявся на понад шість метрів над нулем гiдрологiчного поста (за день до того рiвень води становив трохи більш як чотири метри). Отож виникла загроза виходу ріки на заплаву.

…А синоптики прогнозують дощову погоду й надалі, отож велика вода прибуватиме.

У зв’язку з критичною гідрометеорологічною ситуацією в басейні річки Дністер Державне агентство водних ресурсів України звернулося до Укргідроенерго, Укренерго і Дністровського БУВР із проханням встановити скидні витрати з Дністровського водосховища відповідно до прогнозу Укргідрометеоцентру.

Відтак, повідомляє пресслужба Укргідроенерго, «з метою підтримки екологічно-безпечного стану середньої та нижньої течії Дністра, сприянню природним процесам у екосистемі та життєдіяльності дельти річки» збільшено попуски надлишкової води.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Статистика погіршилась
Читати
На ринках стало вільніше
Читати
«Стіна»-довгобуд
Читати
В основному орієнтир на Захід
Читати
Карантин і безробіття
Читати
Борються зі страшною недугою
Читати
«Дія» не скрізь діє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове