Архів
Середа,
10 червня 2020 року

№ 42 (19790)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Недоторканний міністр

Марина ТІШКОВА.

Увага прикута до уряду: минулого четверга стали руба кадрові питання та доля програми його діяльності. Загалом розглянуто два десятки проєктів законів та постанов, ухвалено десять законів.

ПРОГРАМУ діяльності Кабінету Міністрів відправлено на доопрацювання — про це попросив сам Прем’єр Д. Шмигаль. Мовляв, з’явилася потреба внести зміни, пов’язані з коронавірусною інфекцією, і важливий не час затвердження документа, а його рівень і зміст. У Кабміні відбулися й кадрові зміни. В. Пристайка звільнено з посади віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Замість нього призначена О. Стефанішина.

Також тепер з очільником Міністерство культури та інформаційної політики. Ним призначено колишнього гендиректора групи компаній «1+1 Mediа», депутата від фракції «Слуга народу» О. Ткаченка. Зі свіжих його заяв можна виокремити такі: вкладати державні кошти у спільне виробництво телепродуктів із росіянами, поки Російська Федерація є країною-агресором, не можна, але приватні кіноініціативи — це виключно «економіка». Також О. Ткаченко вважає, що заборона певним акторам на в’їзд не може служити підставою для скасування показу фільмів з їхньою участю.

У четвер в українському законі з’явилися… «вори». Мова про президентські зміни до Кримінального кодексу. Його доповнено визначенням, що злочин визнається вчиненим злочинною спільнотою, якщо він скоєний стійким ієрархічним об’єднанням декількох осіб (п’ять і більше), учасником, організатором, керівником та/або координатором якого є «вор у законі», та тлумаченням суті цього словосполучення. Документ буцімто має припинити діяльність таких злочинних спільнот. Тим часом правозахисні організації раніше писали, що це неприйнятний для демократичної держави закон, бо є абсолютно російським авторитарним варіантом. Але — маємо, що маємо…

Хмари, які начебто почали збиратися над головою урядового довгожителя — міністра внутрішніх справ А. Авакова, вочевидь, розсіялися. П’ятнична «Година запитань до уряду» була цілком присвячена саме його роботі. А. Аваков повідомив: МВС жорстко реагує на злочини поліцейських — мовляв, це головне. Аби викорінити тортури, у всіх підрозділах запровадять повну відеофіксацію слідчих дій, переглянуть кадровий склад інспекції з особового складу, при професійному відборі кандидатів на службу в поліції проводитимуть додаткове психологічне обстеження. А В. Зеленський підкреслив: «Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр». Отже, шах і мат, критики.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Статистика погіршилась
Читати
На ринках стало вільніше
Читати
«Стіна»-довгобуд
Читати
В основному орієнтир на Захід
Читати
Карантин і безробіття
Читати
Борються зі страшною недугою
Читати
«Дія» не скрізь діє
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове